DOLAR

32,6066

0.38%
EURO

34,7666

0%
ALTIN(gr)

2.496,79

0,52%
BİST 100

%
  • Finans 365
  • Kripto Paralar
  • Coinbase’nin Hazırladığı Rapor, Avrupa’nın Kripto Paralara Bakışını Gözler Önüne Serdi

Coinbase’nin Hazırladığı Rapor, Avrupa’nın Kripto Paralara Bakışını Gözler Önüne Serdi

Dünyanın en prestijli kripto para borsalarından Coinbase, katılımcıların kripto para piyasasını ne kadar iyi tanıdıklarını görmek amacıyla Avrupa'da detaylı bir araştırma gerçekleştirdi.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:59
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yapılan araştırmalara göre coinbase, İngiltere ve Avrupa’daki en yüksek ikinci Kripto para farkındalığına sahip olan ülke olarak ön plana çıkmayı başarıyor. Bağımsız bir araştırma şirketi olan qualtrics’i kullanmak suretiyle kripto para farkındalığını ölçmek amacıyla Avrupa’nın genelinde 8 binden fazla tüketici ile bir ankete imza attı. Ortaya çıkan anket sonuçları ise çok çarpıcı…

Bitcoin Yatırımı İle Kripto Para Farkındalığı

Coinbase kripto para borsası tarafından yapılan araştırmaya göre Avrupa’da sadece yüksek bir kripto para farkındalığı yok; diğer taraftan katılımcılar, Bitcoin kripto para birimi yatırımını artırmayı ve daha çok Kripto paraya sahip olmak amacıyla gayret gösteriyor. Anket neticelerine göre İspanyollar, tüketicilerin %80’inin kripto para birimlerine aşina olmaları İle beraber kripto para farkındalığı hususunda Avrupa’da başı çekiyor. İngiltere ise %66 gibi bir oran ile kripto para farkındalığı ile ikinci sıradaki yerini koruyor. Diğer taraftan İspanya, aynı zamanda en çok kripto para ile Bitcoin kripto para yatırımı gerçekleştiren ülke olarak da dikkatleri üzerine çekiyor. İspanyol vatandaşlarının %46’sı ise kripto para varlıklarına sahip olduklarını açıklıyor. Coinbase kripto para borsası araştırmasına göre kripto para farkındalığı ile kripto para yatırımı arasında da yine aynı şekilde pozitif bir ilişki olduğu açığa çıktı.

 2019’dan itibaren Avrupalılar, Kripto Paralara Yoğun İlgi Gösteriyor

Kripto paralara yatırım gerçekleştiren İngilizlerin %54 ‘ünden fazlası önümüzdeki seneler içerisinde bu yatırımlarını daha çok artırmak amacıyla hareket ettiklerini söylüyor. Araştırmaya göre İngiltere’de kripto para satın alan vatandaşların yarısından fazlası, bu işlemi 2019 senesinden itibaren yapmaya başladı. Diğer taraftan Avrupa ülkeleri söz konusu olduğu takdirde oranlar benzer biçimde yüksek kalıyor. Hollandalılar, kripto para piyasası farkındalığı söz konusu olduğu takdirde 3. Sırada bulunuyor ve Hollandalılar %64’ü kripto para piyasası olduklarını ve kripto para alım satım işlemlerini gerçekleştirdiklerini söylüyor. İtalya ve Almanya’da ise sırasıyla %58 ve %60 oranında bir kripto para farkındalığına sahip oldukları ortaya çıktı. Bu iki ülkeyi ise Fransa %56 oranı ile takip ediyor. Bu rakamlara bakıldığında Avrupa’nın umut verici bir kripto para piyasası olduğu görürse coinbase kripto para borsası, endüstri hususunda daha çok eğitime gereksinim duyulduğuna dikkat çekiyor. Şirket, Avrupalı tüketicileri sektör ile ilgili eğitmek ve onların piyasadan güvenli bir biçimde kâr kazanmalarını sağlamak amacıyla çalışmalarını artıracağını açıkladı.

 

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP