DOLAR

32,5448

0.01%
EURO

34,9806

0.38%
ALTIN(gr)

2.425,79

0,12%
BİST 100

%
ABD’nin Tedbir Koyduğu Borsanın Kullanıcıları, Dondurulan Kriptolar İçin İsyana Başladı
  • Finans 365
  • Kripto Paralar
  • ABD’nin Tedbir Koyduğu Borsanın Kullanıcıları, Dondurulan Kriptolar İçin İsyana Başladı

ABD’nin Tedbir Koyduğu Borsanın Kullanıcıları, Dondurulan Kriptolar İçin İsyana Başladı

Yaz aylarında Amerika Birleşik Devletleri’nde meydana gelen fidye yazılım saldırıları ile alakalı yabancı varlıkları kontrol ofisinin (OFAC) yatırım listesine kaydettiği Chatex borsası üyeleri, isyanı kalkıştı. Tedbirlerden dolayı dondurulan kripto varlıklarını talep eden kullanıcıların bazıları ise hazine bakanlığına başvurdu.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:59
ABD’nin Tedbir Koyduğu Borsanın Kullanıcıları, Dondurulan Kriptolar İçin İsyana Başladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Geçtiğimiz haziran ayında Amerika Birleşik Devletleri’nin Doğu yakasının en sevdiği petrol boru hattı sisteminin siber saldırıya uğraması ile alakalı konuşulan fidye yazılım saldırılarında olan yine küçük yatırımcıları oldu.  ABD Hazine Bakanlığı’na bağlı bir birim olan yabancı varlıkları kontrol ofisinin (OFAC) almış olduğu tedbir kararı ile alakalı, fidye yazılım siber saldırıları ile bağlantısı olduğu iddia edilen Chatex borsasındaki bütün varlıklar dondurulmuştu.

 Hem Chatex hem de diğer tedbiri listesinde var olan bir başka borsa ise Suex’in üst düzey yöneticisi ve kurucu ortağı Egor Petukhovsky, tedbirlere karşı hukuki yollara başvuracağını açıklanmıştı. Yasal süreç ile uyumlu olduğunu göstermek amacıyla da hesapların dondurulmasına karşı herhangi bir tepki göstermemişti.

 Borsa’nın 370 Bin Kayıtlı Müşterisi Var

Konuyla alakalı olarak ABD basınından CoinDesk, Amerika Birleşik Devletleri’nde 10 yıl boyunca yaşanmış 2 Rus kökenli Chatex kullanıcısına ulaştı ve onların yaşamış olduklarını haber yaptı. ABD’de avukatlık mesleği ile uğraşan Ekaterina Abreu, 9 Kasım tarihinden itibaren, bir sabah kalktığında fonlarına erişim sağlamadığını ve o tarihten itibaren ise hiçbir biçimde hesabına müdahale edemediğini açıkladı. Netice itibariyle Chatex, sistemine kayıtlı olan 370 bin üyenin hesaplarını, tedbirlerden dolayı dondurmuştu.

Avukat Chatex Borsasına, Fonlara Dokunmamaları Uyarısını Yaptı!

Chatex’in hem kurucusu hem de ortaklarından Vladislav Bulochnikov, gerçekleştirdiği bir açıklamada bir avukatın kendilerine fonlara kesinlikle dokunmamaları önerisinde bulunduğunu söyledi.

 Lisans Talebi

ABD’de ikamet eden Ekaterina Abreu fonlarını geri alma hususunda ısrar ediyor, pek çok zorlukla da mücadele ediyor. Chatex borsasında 3 bin dolar değerinde kripto parası var olan Abreu, direkt bir şekilde OFAC’a başvuruda bulundu. Yetkilinin, borsanın kayıtlı bir kullanıcısı olduğunu dahi şaşırdığını dile getirirken, olan fonların ise geri alınması açısından gerekli olan özel bir lisans bulunduğunu ve buna başvurulması gerektiğini açıkladı.

OFAC’tan Cevap!

Lisans açısından gerekli olan formun doldurulması üzerine bunu telegram gruplarından paylaşım suretiyle diğer mağdurlarında faydalanmasını sağlayan, formu hazine bakanlığı’na iletti fakat kurumdan, kendisinin bloke olan varlıkların görüntülenme diye yanıtını aldı. Hazine Bakanlığı yetkilisi bu sefer de Abreu’dan Chatex’te kripto para olduğuna göre borsadan bir onay belgesi istedi. Bu arada borsada, bu lisans açısından bir başvuruda bulundu veya diğer taraftan müşterilerini de kişisel bir şekilde lisans başvurusu yapmalarını istedi.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP