DOLAR

32,4504

-0.15%
EURO

34,8290

-0.66%
ALTIN(gr)

2.441,26

0,23%
BİST 100

%
Stokçuların Uykusunu Kaçıracak 8 Maddelik Yasa Teklifi Mecliste!
  • Finans 365
  • Gündem
  • Stokçuların Uykusunu Kaçıracak 8 Maddelik Yasa Teklifi Mecliste!

Stokçuların Uykusunu Kaçıracak 8 Maddelik Yasa Teklifi Mecliste!

Malları stoklayarak, piyasaya sürmeyen üretici, tedarikçi ile perakendecilere yönelik Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunulan yasa tasarısında,  alt ısınır 100 bin lira şeklinde açıklanırken, üst sınır ise 2 milyon TL'ye çıkarılacak.  

ABONE OL
3 Şubat 2022 23:00
Stokçuların Uykusunu Kaçıracak 8 Maddelik Yasa Teklifi Mecliste!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dünyanın genelinde meydana gelen tedarik zinciri problemi ile enerji fiyatlarının yükselişinin yanında Türkiye’deki kur yükselişi, zamları da artırmaya devam ediyor. Somut sebeplerle gerçekleştirilen fiyat artışlarının yanında durumdan faydalanmak amacıyla hareket eden bazı fırsatçılar ise kur artışını bahane etmek suretiyle fahiş fiyatlar uygulamaya ve böylelikle halkı kandırmaya devam ediyor. Stokçular, depolarda saklayarak piyasaya ürün vermiyor. Kamuoyunda çok sert tepkilere neden olan stokçuluk faaliyetlerine karşı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde AK parti bir girişimde bulundu. 8 maddelik teklif şu anda Türkiye Büyük millet Meclisi’nde bekliyor. Stokçuluk faaliyetleri ile mücadele bağlamında uygulanan cezaların arttırılmasını da barındıran 8 maddelik kanun teklifi, Türkiye Büyük millet Meclisi Başkanlığına sunuldu. Cezalar üst sınırdan verilecek. Düzenlemenin yasal bir hal alması ile beraber piyasa dengesi ile serbest rekabeti bozucu faaliyetler ile vatandaşların ürünlere  ulaşmasının önüne geçecek çeşidi faaliyetlerde bulunan üretici, tedarikçi ile perakende işletmelere verilen 50 bin ile 500 bin lira arasındaki cezaların alt ve üst sınırlarının yükseltilmesine karar verildi. Buna göre stokçuluk yapan kişilere ya da kurumlara verilen para cezasının alt sınırı 100 bin TL olurken üst sınır ise 2 milyon TL’ye çıkacak.

 Mevcut Yasada Mala El Koyma Var

Genel itibari ile konuya bakıldığında marketlere satış sınırı konulmasına yönelik bir çalışmanın gündemde olmadığını ve stok mallara el konulmasına ilişkin çalışmaların ise mevcut yasada zaten var olduğuna dikkat çekildi. Yerli yatırımcı bundan sonra teşvik edilecek yani kanun teklifinde stok sorunlarla alakalı tek maddelik bir düzenleme de bulunacak. Torba kanunda diğer taraftan enerji alanında yatırımcının önünü mani olarak gelebilecek problemlerin giderilmesi başta olmak üzere yerli yatırımcı teşvik edecek düzenlemelere de yer verilecek.

Geçtiğimiz günlerde AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Büyük millet Meclisi’nde partisinin grup toplantısında yapmış olduğu konuşmada malları stoklayarak piyasaya sürmeyen kişilere ve kurumlara çok ciddi cezai işlem uygulanacağı ve mallarına el konulacağını söylemişti. Konuyla alakalı 8 maddelik yasa tasarısı şu anda Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığında bekliyor.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP