DOLAR

32,5380

0.14%
EURO

35,0045

-0.12%
ALTIN(gr)

2.434,60

-0,05%
BİST 100

%
Dünyaca Ünlü JPMorgan, Türk Lirası İşlemlerinin Üzerine Bir Çizik Çekti

Dünyaca Ünlü JPMorgan, Türk Lirası İşlemlerinin Üzerine Bir Çizik Çekti

Son dönemlerde euro ve dolar üzerinde meydana gelen sert yükselişler, TL’nin ciddi manada değer kaybı yaşamasına sebep oluyor. Türkiye piyasalarında dolar kurunun yükselmeye devam etmesinin sonrasında Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası para politikası kurulu tarafından politika faizinin %15'ten %14'e indirilmesi kararı, doların dur durak bilmeden daha çok yükselmesine sebep oluyor.

ABONE OL
3 Şubat 2022 23:00
Dünyaca Ünlü JPMorgan, Türk Lirası İşlemlerinin Üzerine Bir Çizik Çekti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Amerikan Merkezli dünyaca ünlü yatırım bankası JPMorgan, Türk Lirası cinsinden gerçekleştirilen algo işlemleri hizmetlerinin sonlandırılmasına karar verdi. Bankadan müşterilerine gönderilen kısa bir anektod bildirgesinde, TL bazlı yeni algoritmik işlemlerin artık bundan sonra kabul edilmeyeceğini açıkladı. Geçtiğimiz günlerde İsveç merkezli UBS Bankası, yapmış olduğu bir açıklamada Türk Lirası ile ilgili rapor yayınlamayı sonlandırdıklarını açıklamıştı, hemen akabinde ABD‘li bankacılık devi JPMorgan devreye girdi.

Bloomberg’de yer alan bir habere göre; uluslararası yatırım bankası, Amerika merkezli dünyaca ünlü yatırım kuruluşu JPMorgan, son zamanlarda meydana gelen oynaklık sebebiyle Türk Lirası cinsi algo işlemleri açısından hizmetleri sonlandırma kararı aldı.

JPMorgan’dan Müşterilerine TL Çağrısı

Bankacılık devi JPMorgan’dan müşterilerine gönderilen mesajda, TL bazlı algoritmik işlemlerin artık bundan sonra kabul edilemeyeceği açıklanırken, mevcut algo işlemlerinin ise kısa süre içerisinde sonlandırılması şeklinde çağrıda bulunuldu. Cari pozisyonları açısından kar alımlarının normal işlem süreçleri içerisinde devam edileceği de açıklandı.

Algo Nedir?

Dünyada hızlı bir şekilde yaygınlık kazanan yeni nesil bir yatırım çeşidi olarak biliniyor. Bu yöntem, sermaye piyasalarındaki trendler üzerinden otomatik bir şekilde alım satım işlemleri, emirleri üreterek işlem yapılmasına aracılık eder.

 Böylelikle Türkiye‘de Türk lirasının dolar kuru karşısında kan kaybetmeye devam ettiği son zamanlarda, yabancı basın ve finans kuruluşlarının gözü kulağı Türkiye’nin ekonomisi üzerine çevrildi. Doların 17 liraya yaklaştığı kritik eşikte bundan sonra yabancı finans kuruluşlarının Türk Lirası işlemlerinden vazgeçmek kararlarını sıklıkla duymamıza sebep olacak gibi görünüyor.

 

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP