DOLAR

32,3342

0.25%
EURO

35,0737

-0.17%
ALTIN(gr)

2.284,79

0,33%
BİST 100

%
AVM’lerin 2022 Ciro Beklentileri Yükseldi

AVM’lerin 2022 Ciro Beklentileri Yükseldi

Koronavirüsü salgını sebebiyle son 2 yılı zorlu geçiren AVM'ler, 2022 senesinde cirolarını %30 oranında artırmayı hedefliyor.

ABONE OL
3 Şubat 2022 23:00
AVM’lerin 2022 Ciro Beklentileri Yükseldi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Alışveriş merkezleri ve yatırımcıları derneği yönetim kurulu başkanı Prof. Dr. Hüseyin Altaş, 2022 senesi açısından ciro ve ziyaret sayılarında ortalama %30 oranında bir büyüme beklediklerini söyledi.

 AVM’ler Ziyaretçi Sayılarını Artırmaya Çalışıyor

Koronavirüsü kısıtlamalarının özelliklede senenin ilk yarısında etkili bir şekilde devam ettiğini fakat yaz aylarından itibaren aşılama çalışmalarının geliştirilmesi ile beraber normalleşme sürecinin yaygınlık kazanması neticesinde alışveriş merkezlerinin de tekrardan sosyal yaşamın çok önemli bir parçası haline geldiğini dile getiren Başkan Altaş, bu süreç içerisinde salgın sonrası ana odak noktalarının ise müşteri ve ziyaret sayılarının nasıl ve ne şekilde artırılacağı yönünde olduğunu söyledi.

 Koronavirüsü salgını ücreti ile Türkiye ve özellikle de belli kentlerin alışveriş turizminin merkezi haline dönüşmeye başladığını bir alışveriş merkezleri ile perakende piyasasının senelerdir yapmış oldukları yatırımları ile tanıtımlarla Türkiye’nin alışveriş turizmi açısından cazip hale gelmesinde oldukça büyük bir katkısının olduğunu söyledi. Vatandaşların, rahat bir şekilde alışverişlerini gerçekleştirebilecekleri, mimari olarak son derece başarılı, ödüllü AVM’ler ve ziyaretçilerine kaliteli ürünler sunan perakende markalarının alışveriş turizmi ile Türkiye ekonomisine çok büyük katkı sunduğunu dile getiren Altaş,

“Salgın dönemi ile beraber yavaşlayan turist etkisinin yaz aylarından itibaren yeniden yükselişe geçtiğini görüyoruz. Döviz piyasasındaki hızlı dalgalanmaların da etkisiyle Türkiye’ye daha fazla insan alışveriş işini gelmeye başladı”

Dedi.

 14 Milyon Metrekare Üzerinde 445 AVM Hizmet Sunuyor

Totalde 14 milyon metrekare üzerinde 445 AVM’nin hizmet sunmaya başladığını dile getiren Başkan Altaş, aynı zamanda 3 milyon insanın hayatına değer bir sektör olduklarını dile getirdi. Bugün Türkiye genelindeki 445 AVM ile 14 milyon metrekarenin üzerindeki kiralanabilir alanda ziyaretçilere hizmet vermeye çalıştıklarını söyledi.

 Aşılama çalışmalarının başlamasıyla beraber koronavirüsü etkisini yavaş yavaş geri çekilmesinin hemen akabinde vatandaşların yeniden yaşamlarının çok önemli bir odak noktası haline gelen AVM’lerde vakit geçirmek ve alışveriş yapmak amacıyla harekete geçeceklerini ve böylelikle 2022 senesinde cirolarının %30 oranında artış göstermesini hedefliyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP