Çalışma Bakanı Vedat Bilgin’den Emekli Zammı Ve Asgari Geçim İndirimi Açıklaması   

Çalışma Bakanı Vedat Bilgin’den Emekli Zammı Ve Asgari Geçim İndirimi Açıklaması  

Alınan bir son dakika haberine göre Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, emekli maaşlarına ilişkin zamla alakalı ve asgari geçim indirimi ile ilgili bir açıklamada bulundu.   Bütün emekli gruplarını içine alacak bir çalışma gerçekleştireceklerini dile getiren Çalışma Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücretle çalışmayan vatandaşlar açısından asgari geçim indirimi uygulaması sürecek, ifadelerini kullandı.

ABONE OL
3 Şubat 2022 23:00
Çalışma Bakanı Vedat Bilgin’den Emekli Zammı Ve Asgari Geçim İndirimi Açıklaması   
0

BEĞENDİM

ABONE OL

2022 senesi içerisinde uygulanacak asgari ücret zam oranının %50 oranında artış gerçekleştirilerek 4.250 TL olduğunu dile getiren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 6 ayda bir enflasyon rakamlarına göre artış gösteren emekli maaşları açısından gözler şimdi aralık ayı rakamlarına çevrildi. Ocak ayı gerçekleştirilecek zam oranının yüzde 15 ile 16’lara çıkması dile getirilirken, enflasyon rakamlarının beklentileri geçmesi halinde bu rakam daha da yukarı çekilecek.

Çalışma Bakanı Vedat Bilgin’den Emekli Maaşı Zammı Açıklaması

Emekli maaşları ile alakalı bütün grupları bağlayacak bir çalışma gerçekleştireceklerini dile getiren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, eğer ki enflasyon rakamları, yapmış oldukları konuşmalarda belirlemiş oldukları ücretin üzerinde bir rakamda meydana gelirse farkın verileceğini dile getirdi. Asgari geçim indirimi ile alakalı açıklamalarda bulunan bakan Bilgin, ‘Asgari ücretli olmayan vatandaşlar açısından asgari geçim indirimi uygulaması sürecek’ şeklinde ifadeler kullandı.

 Vedat Bilgin’in Konuyla Alakalı Açıklamaları Şöyle:

“Bütün emekli grupları içine alacak bir çalışma gerçekleştireceğiz. Ekonomideki dalgalanmaları onları biraz önce bahsettiğim sosyal transferleri olanlar içimde ele alacağız. Memurları söylemem lazım. Biz, memur sendikalarımızla görüşmeler gerçekleştirdik. Sonra sözleşmeyi yaptık. Bir konfederasyonumuzla orada vardığımız bir mutabakat var. Birkaç husus daha var onlar da şudur: Eğer enflasyon bizim sözleşmemiz de belirlediğimiz ücretin üzerine çıkarsa biz farkı vereceğiz. Bu farkı aynı zamanda bir sosyal transfer olacak düzeyde de gerçekleştireceğiz. Enflasyon, diyelim ki yarım puanı aştı. Sosyal refah olarak bunu değerlendireceğiz. Emeklilerimizin en alt düzeydeki emekli maaşında daha yukarılara gidecek şekilde kademeli bir şekilde ele alacağız. Çalışan memurlarımıza ise enflasyonun üzerinde bir sosyal transfer gerçekleştirmeyi düşünüyoruz.”

İfadeleri kullandı.

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP