DOLAR

32,4504

-0.15%
EURO

34,8290

-0.66%
ALTIN(gr)

2.441,26

0,23%
BİST 100

%
Yarın Akaryakıta Büyük Zam Gelecek

Yarın Akaryakıta Büyük Zam Gelecek

Ekonomideki kötü gidişat, vatandaşın cebini yakmaya devam ediyor. Son zamanlarda zam rekoru kıran akaryakıta bir büyük zaman daha geleceği söylendi.

ABONE OL
3 Şubat 2022 23:00
Yarın Akaryakıta Büyük Zam Gelecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Son dönemlerde Türkiye piyasalarında dolar kurunun her gün yeni bir rekor ile yoluna devam etmesinin sonrasında başta akaryakıt fiyatları olmak üzere pek çok kalemde fiyat artışı yaşanmaya devam ediliyor. Özellikle de vatandaşlar, akaryakıt fiyatlarını en son gördükleri rakamın üzerinden daha 24 saat geçmeden ikinci bir rakam gördüklerinde adeta şaşırıp kalıyor. Akaryakıt fiyatlarına son zamanlarda öyle zamlar geldi ki vatandaşlar artık illallah etmeye başladı.

Vatandaş, gelen zamlar altında ezilirken yüksek enflasyon, artış gösteren kur ile hükümetin ekonomideki yanlış politikaları zamları tetiklemeye devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde daha yeni bir zam yapılmışken yeni zamların da geleceği konuşulan konular arasında yer alıyor.

 Akaryakıta Büyük Zam Gelecek

Avrasya araştırma şirketinin sahibi Kemal Özkiraz, Twitter hesabından yapmış olduğu bir paylaşımda yarın yani 20 Aralık 2021 tarihinden mazot fiyatlarının 12 lirayı bulmasına vurgu yaptı. Özkiraz, zam ile ilgili pazartesi akaryakıt fiyatlarına çok büyük zam gelecek şeklinde bir ifade kullandı.

 Akaryakıta Yapılan Zamlar

Türk lirasının döviz kurları karşısında rekor bir şekilde değer kaybı yaşaması sonrasında geçtiğimiz hafta akaryakıt fiyatlarına iki defa zam yapılmıştı. 16 Aralık tarihinde 56 kuruş zam ile tüketicilerin hizmetine sunulan benzin fiyatları 24 saat geçmeden 69 kuruşluk ikinci bir zam daha aldı. Haftanın son iş gününde ise aynı zamanda motorine 1 lira 14 kuruş, LPG ise 70 kuruş bir zam daha yapıldı.

 Son Zamlardan Sonra Akaryakıt Fiyatları

Yapılan son zamlarla beraber İstanbul’da benzin 11. 58 liradan, motorin ise 1146 liradan, LPG litre fiyatı olarak 8. 99 liradan satışa sunuldu. Akaryakıt fiyatlarına salı günü yeni bir zam daha yapılacağı konuşulurken, dağıtım firmaları ile bayilerin kar paylarının artırılması açısından kolları sıvadığı öğrenildi.

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP