DOLAR

32,5983

0.37%
EURO

34,7310

-0.05%
ALTIN(gr)

2.497,46

0,55%
BİST 100

%
O Belediye Başkanı, Çalışanlarına Maaşlarını Bitcoin İle Verecek

O Belediye Başkanı, Çalışanlarına Maaşlarını Bitcoin İle Verecek

Amerika Birleşik Devletleri'nde bir tarafların senato, kripto paraları tamamen yasaklamaya çalışırken diğer taraftan eyaletlerden kripto paralar ile ilgili gelişmeler yaşanmaya devam ediliyor.

ABONE OL
3 Şubat 2022 23:00
O Belediye Başkanı, Çalışanlarına Maaşlarını Bitcoin İle Verecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Miami ile New York belediyelerinin Bitcoin kripto para birimine destek veren pek çok açıklama ile girişimlerinin sonrasında ABD‘nin bir kendimden daha benzer bir adım atıldı. Mississippi eyaletinin başkenti Jackson şehrinin Belediye Başkanı Scoot Conger, belediye bünyesinde çalışan personellere, toplam hakedişlerinin bir bölümünü Bitcoin kripto para birimi ile alma seçeneği sunmak amacıyla hareket ettiklerini dile getirdi. Amerika Birleşik Devletleri’nin Jackson kenti tarihe geçecek ve ABD’de bir ilke imza atacak bir uygulamanın fitilini şimdiden ateşledi. Jackson şehrinde Belediye Başkanı olarak görev yapan Scoot Conger, belediye bünyesinde çalışan personellere zaten emeklilik alternatifleri açısından pek çok avantaj sunduklarını söyledi ve hakedişlerinin bir bölümünü Bitcoin kripto para birimi ile vermek istediklerini söyledi.

 Belediye Çalışanlarına Cüzdan Açılacak

Belediye başkanına göre bu çalışma, Jackson belediye çalışanlarının ödeme alma seçeneklerini de çeşitlendirerek. Belediyede çalışan personellerin isimlerine bir kripto para cüzdanı açılacak ve emekli oldukları zaman toplam hakedişlerinin bir bölümünü çalışanların istemeleri durumunda Bitcoin kripto para birimi cinsinden bu hesap cüzdanına aktaracaklarını söyledi.

 Belediye Çalışanlarına Teklif Gönderildi

Jackson şehrinde böyle bir çalışma geliştirilmesi açısından öncelikli olarak yasa teklifi oluşturulması gerekirken, belediye başkanı, teklifin hazır olduğunu hatta ayın 22’sine kadar katılımcıların bu teklife cevap vermeleri gerektiğini söyledi. Yani belediye başkanı tarafından belediye bünyesinde çalışan personellere kendi adlarına bir kripto cüzdanı açılacağını ve bu personeller, emekli oldukları zaman hak etmiş oldukları tazminat başta olmak üzere diğer ödemelerin bir bölümünün bir konu kripto para birimi ile kendilerine ödenmesi talebi ile 1 ileti gönderildi, ayın 22’si ne kadar belediye çalışanlarının belediye bilgi işlem merkezine konu ile ilgili cevaplarını vermeleri gerekir.

 Belediye, İş Ortaklarına Da Bitcoin İle Ödeme Yapmaya Hazırlanıyor

Belediye çalışanlarına yönelik geliştirilen bu çalışmanın daha sonrasında belediyenin iş ortakları tarafından da benimsenmesi amacıyla çeşitli çalışmalar yaptıklarını dile getiren Jackson şehrinin belediye başkanı, yavaş yavaş Bitcoin kripto para biriminin anlaşılması ve sağlayacağı faydaların benimsenmesinde sonra iş ortaklarına ödemelerin yine aynı şekilde Bitcoin kripto para biriminde yapılması amacıyla çalışmalara başlayacaklarını söyledi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP