DOLAR

32,5864

0.22%
EURO

34,8269

0.45%
ALTIN(gr)

2.411,41

-0,86%
BİST 100

%
2022’De De Kripto Para Alanında Trend,Onlar Olacak

2022’De De Kripto Para Alanında Trend,Onlar Olacak

Kripto para piyasasında bazı dönemlerde değişik projeler trend bir hal alabiliyor. 2022 senesini girmemize birkaç gün kala hangi projelerin gözde olacağı ile ilgili şimdiden çalışmalar başladı bile.

ABONE OL
3 Şubat 2022 23:00
2022’De De Kripto Para Alanında Trend,Onlar Olacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Son zamanlarda her ne kadar ve kripto para birimlerinin fiyatlarında ciddi manada düşüşler meydana gelse de 2021 senesi açısından bakıldığında kripto para birimi piyasası açısından iyi bir sene oldu. Gerek kurumsal artışlar sağlandı gerekse de fiyatlarda her rekorlar kırıldı. Diğer taraftan yeni alanlar ile gelişmeler ilginin artmasına sebep oldu. Bununla beraber her sene olduğu gibi 2021 senesinde de bazı kazanımları beraberinde getiren kriptografi yasası ile ilgili son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. 2020 senesi içerisinde popüler bir hal almayı başaran kripto para piyasasının en büyük araçlarından biri DeFi olurken, içinde bulunduğumuz 2021 senesinde ise son zamanlarda meydana gelen metaverse gelişmeleri popüler bir hal almaya başladı. NFT ile GameFi tren hale geldi.

 GameFi, Bütün Yatırımcılara Karşı Cömert Davranıyor

Kripto para dünyası ile ilgili yapmış olduğu analizlerle ön plana çıkmayı başaran uzman isimlerin yapmış oldukları açıklamalara bakıldığında ise GameFi’nin yükselişi elbette kaçınılmaz bir hal aldı. Bu piyasada senelerdir birkaç proje mevcut. Fakat bu projeler, 2021 senesine kadar sessiz bir şekilde ilerleyişini sürdürdü. Yapılan çalışmalara bakıldığında ise NFT hem de metaverse  bir biçimde popüler olması ile katılımcıların oyunlaştırma ya büyük bir ilgi duymasını kaçınılmaz bir hale getirdi. Son zamanlarda özellikle de kripto para dünyasında alım satım işlemlerini gerçekleştirmek ve böylelikle para kazanmak isteyen kişilere kripto para borsaları bir taraftan katılımcıların oyun oynamasına diğer taraftan da para kazanmasına olanak tanıyan çeşitli çalışmaları geliştirmeye devam ediyor. GameFi, özellikle de oyun oynayarak para kazanmak isteyen katılımcıların ilgisini çekmeye başladı. İşin içine bir de kripto para birimleri ile NFT dahil olunca popülarite artık durdurulmaz bir hale girdi. Artık bunun sebebi ise insanlar, hem oyun oynuyor hem de diğer taraftan para kazanıyor.

 Metaverse İhtişamı

Facebook CEO’su Mark Zuckerberg, yapmış olduğu bir açıklamada Facebook platformunun dünyaya artık iletmek istediği mesajı tam manası ile veremediğini ve radikal bir kararın alınması gerektiğini böylelikle Facebook’un adının ‘Meta’ şeklinde değiştirilmesi gerektiğini vurguladı. Bu isim değişikliğinden sonra bu alanda hizmet veren ve hizmet vermeye hazırlanan pek çok firma işlerini hızlandırdı. Diğer tarafını kripto para ekosisteminde bu alana yatırım gerçekleştiren veya direkt bir şekilde metaverse şeklinde ortaya çıkın projeler mevcut. Nitekim bu projelerin kripto para birimlerinin 2021 senesi içerisinde çok büyük artışlar yaşadıklarına da şahit olduk. 2022 senesi içerisinde bir tarafta metaverse dünyası başta olmak üzere diğer taraftan efektler, katılımcıların keyifle para kazanmalarına olanak sağlayacak çeşitli altyapı proje çalışmalarını geliştirecekler.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP