DOLAR

32,5038

0.08%
EURO

34,7826

-0.12%
ALTIN(gr)

2.496,26

0,50%
BİST 100

%
İşte Karşınızda En Çok Kazanan Metaverse Projesi!

İşte Karşınızda En Çok Kazanan Metaverse Projesi!

3. çeyrekte NFT oyunları milyar dolarlar kazandı. Peki en çok yatırım alan projeler hangileri? Detaylar haberimizde...

ABONE OL
3 Şubat 2022 23:00
İşte Karşınızda En Çok Kazanan Metaverse Projesi!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Blockchain Gaming Alliance tarafından hazırlanan bir rapora göre NFS oyunlarının 3. çeyrek dilimi içerisinde milyarlarca gelir elde ettiği belirlendi. 2021 senesi popülerliğini artıran NFT ile metaverse yatırımcılarında çok ciddi paralar kazanmasının önünü açtı. 2021 senesi içerisinde pek çok projenin fiyatı onlarca kat artış göstermeyi başardı.

 NFT İşlem Hacmi Ne Kadar?

Blockchain Gaming Alliance tarafından hazırlanan bir rapora göre blockchain tabanlı bir şekilde geliştirilen oyunlar, 2021 senesinin 3. dilimi içerisinde bütün ticaret hacminin yaklaşık olarak %22’lik bir bölümünü elinde tutuyor. Rapora göre aynı zamanda NFT oyunlarının temmuz ile eylül ayları içerisinde 2.32 milyar dolarlık bir işlem hacmi ile gelir elde ettiği açıklandı. Diğer taraftan raporda yer alan bilgilere göre metaverse ile alakalı aktivite uygulamalarına da vurgu yapıldı. Sanal arazi satışlarından 42.6 milyon dolar bir gelir elde edildi. Sanal dünyadaki merkezi bulunan uygulamalar açısından toplam piyasa hacminin ise kasım ayının sonundan itibaren bütün zamanların en yüksek seviyesi olan 4.6 milyar doları görmesine dikkat çekildi. Tüm bu bilgilere ek bir şekilde raporda benzersiz aktif cüzdanlarda yüzde 6.566 oranında bir artış meydana geldiğine vurgu yapıldı. Bunlar, oyunlara bağlı bir şekilde akıllı sözleşmeler ile etkileşime giren cüzdanlar olarak karşımıza çıkıyor.

En Fazla Kazanan Metaverse Projesi Hangisi

Diğer taraftan raporda 2021 senesi açısından blokchain firmalarına yapılan çok önemli yatırım projeleri de açıklandı. Hong Kong merkezli oyun yazılımı firması Animoca Brands, mayıs ayı içerisinde 88 milyon dolar, temmuz ayı içerisinde ise 138 milyon dolar ve en son olarak da ekim ayı içerisinde 65 milyon dolar yatırım gerçekleştirerek 2 katına yani 2.2 milyar dolara işlem hacmini çıkarmayı başardı. Buna ek bir şekilde diğer taraftan Cryptokitties geliştiricisi Dapper Labs, NBA Top Shot projesinde 230 milyon dolarlık bir satış hacmi ile devasa bir rekora imza attı. Bu arada Pokemon’dan ilham alan savaş oyunu Axie Infinity, şu an itibarıyla 4 milyar dolarlık bir satış işlemi ile en yüksek NFT satış rekorunu elinde tutuyor.

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP