Ünlü Ekonomist, Dolar Kuru İçin O Yorumu Yapmıştı Ve Haklı Çıktı!
  • Finans 365
  • Döviz
  • Ünlü Ekonomist, Dolar Kuru İçin O Yorumu Yapmıştı Ve Haklı Çıktı!

Ünlü Ekonomist, Dolar Kuru İçin O Yorumu Yapmıştı Ve Haklı Çıktı!

Türkiye piyasalarında son zamanlarda tarihi zirvesini rekor kırarak devam ettiren dolar, bu sabah %17'nin üzerinde bir değer kaybı ile 11.10 seviyelerine kadar çakıldı. Ünlü Ekonomist Önder Tavukçuoğlu, bundan birkaç gün önce dolar kuru için ‘Balon’ ifadesini kullanmıştı.  

ABONE OL
3 Şubat 2022 23:00
Ünlü Ekonomist, Dolar Kuru İçin O Yorumu Yapmıştı Ve Haklı Çıktı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Geçtiğimiz gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın başkanlığında toplanan kabine toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın halka sesleniş konuşmasını yaptığı esnada dolar kuru, adeta yerin dibine çakıldı. Aşağı yönlü bir şekilde seyir, sabahın ilk saatlerinde de devam etti. Türk Lirası mevduata, kurdaki yükselişe endeksli bir şekilde getirilecek olması ise kurlarda sert bir inişi beraberinde getirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşma yaptığı esnada Türkiye bankalar birliği başkanı tarafından yapılan açıklamalara göre konuşmanın yapıldığı esnada 1 milyar dolar bozduruldu. Diğer taraftan bu sabah İş Bankası genel müdürü Hakan Aran, piyasalarda 1.5 milyar dolar bozdurulduğunu açıklandı. Dün %23 oranında bir düşüş ile seansı kapatan dolar, bu sabah %17’nin üzerinde bir değer kaybı yaşadı ve 11.10 seviyelerine kadar indi. Euro ise doların çakıldığı dakikalar içerisinde 13 lira seviyesinin altına dahi düştü. Ünlü Ekonomist Önder Tavukçuoğlu ise bundan haftalar öncesinden dolar kuru açısından ‘balon’ benzetmesini yaparak, dolar ve faiz açısından herhangi bir yorum yapılmasına gerek olmadığını ve kendisinin bu konu ile ilgili tek söyleyeceği şeyin ise dolar kurunun şişirilmiş kocaman bir balona benzetildiğiydi. Borsalar diplerde şeklinde açıklama yapan Ekonomist Önder Tavukçuoğlu, borsada Enflasyonun devam edeceğini ve özellikle de gıda ile tarım ve yan sektörlerde enflasyon rakamlarının daha çok artış göstereceğini söylemişti.

 Son zamanlarda döviz kurunda meydana gelen yükselişe müdahale etmek amacıyla Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası tarafından defalarca piyasalara müdahale edildi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP