DOLAR

32,5038

0.08%
EURO

34,7826

-0.12%
ALTIN(gr)

2.496,26

0,50%
BİST 100

%
Memurlara 2022 Ek Zam Verilecek Mi Ne Kadar Verilecek?

Memurlara 2022 Ek Zam Verilecek Mi Ne Kadar Verilecek?

Memur maaş zamları açısından gerek görüşmeler gerekse de beklentiler devam ediyor. Asgari ücrette gerçekleştirilen %50 oranındaki zam oranının sonrasında memurlar ile emekli memurlar, toplu sözleşme kararlarından ayrı bir şekilde ek zam hususunda büyük bir beklenti içine girdi.

ABONE OL
3 Şubat 2022 23:01
Memurlara 2022 Ek Zam Verilecek Mi Ne Kadar Verilecek?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Memurlara Ek Zam Verilecek Mi, Ne Kadar Verilecek?

Türkiye‘de bulunan 18 milyon memur ile memur emeklisi vatandaş, 2022 senesinin ocak ayı içerisinde maaşlarına ne kadar zam yapılacağı hususunda son durumu merak etmeye başladı. Temmuz ayı içerisinde yapılan toplu sözleşme gereği 6. Dönem toplu sözleşmesi ile memur ve memur emeklilerine 2022 senesinin ilk 6 aylık dönemi içerisinde %5 zam ile ayriyeten enflasyon rakamlarının yüzde 3.4 farkı kadar zam yapılacak. Şu an elde bulunan veriler ve bakıldığında ise enflasyon tahminleri ile memur ve memur emeklilerine Ocak ayı içerisinde %20’nin üzerinde bir zam yapılacağı tahmin ediliyor. Fakat asgari ücretin %50 oranında bir artış yaşanması memur ve memur emekli memurların da bir ek zam beklentisine sebep oldu. Bu beklentiler ile beraber Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, geçtiğimiz birkaç gün içerisinde yapmış olduğu devlet memurlarına bu sene ek zam yapılacağı konusu oldu. Memur-sen ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı arasında anlaşma sağlandığı ifadelerine yer verilmişti. Bununla beraber öğretmen başta olmak üzere hemşire, polis ve din görevlilerini bağlayan 3600 ek gösterge ile alakalı çalışmalarda sürüyor. Konuyla alakalı açıklamada bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin de Geçtiğimiz günlerde emekli vatandaşlarla alakalı gelir ve vergi düzeltilmesi ile alakalı çalışmaların olduğunu ve bu çalışmaların çok kapsamlı bir biçimde yürütüldüğünü dile getirmişti.

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın İle Görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 22 aralık çarşamba günü Memur Sen başkanı Ali Yalçın ile bir araya geldi. 20 dakika devam eden görüşme sonrasında Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın, Twitter hesabından yapmış olduğu açıklamada memur-sen genel yönetim kurulu ile beraber sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ziyaret gerçekleştirdiklerini söyledi. Devlet memurlarının gelir vergisi yükünün kaldırılması ile hafifletilmesi başta olmak üzere gerçekleştirilen teklifin yaşama geçirilmesinden dolayı memnuniyet duyduklarını dile getirdi. Ek zam beklentilerinin aktarıldığını ve gelir vergisine yönelik uygulanacak istisnanın olumlu olması ile beraber, sosyal adaletin gelir dağılımında sağlanması noktasında bazı problemler olduğunu ancak düzenleme ile beraber kısmı artışlarla az kazanana az ve çok kazanana ise çok ilave gelip yansıtılacak ifade edildi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP