DOLAR

32,5468

0.09%
EURO

34,8783

0.6%
ALTIN(gr)

2.430,37

-0,09%
BİST 100

%
Erdoğan’ın Söylediği Kripto Para Yasası, Rusya Yöntemi Benzeri Mi?

Erdoğan’ın Söylediği Kripto Para Yasası, Rusya Yöntemi Benzeri Mi?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ekonomist ve akademisyenler ile bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda Erdoğan, Türkiye için kripto para yasasının hazır olduğunu ve yakın zamanda Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne getireceklerini söyledi.

ABONE OL
3 Şubat 2022 23:01
Erdoğan’ın Söylediği Kripto Para Yasası, Rusya Yöntemi Benzeri Mi?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kripto para piyasalarının yasaklanması söz konusu mudur? Yasak açısından Rusya’nın planlanmış olduğu yöntem Türkiye‘de uygulanabilir mi? Bu soruların cevapları ve çok daha fazlası haberimizde…

Rusya Merkez Bankası‘nın yatırımcı kategori kodları aracılığı ile yapmış olduğu kripto kısıtlamaları ekosistemi etkilemeyebilir. Piyasa uzmanları Birgül Bank Of Russia’nın kriptoyu engellenmesi açısından olası bir yöntemi devreye sokuyor. Peki Rusya, kripto paraları yasaklayacak mı? Bu yasaklar, kripto para piyasalarını nasıl etkileyecek? Rusya Merkez Bankası başkan yardımcısı tarafından geçenlerde yapılan açıklamalara bakıldığında Rusya’da kripto paralara yer olmadığı söylenmişti. Peki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın söylemiş olduğu kripto para yasa tasarısı Rusya Merkez Bankası’nın kripto paralara bakış açısı ile benzerlik gösteriyor mu?

 Mikhaylishin, olası bir kısıtlama çalışmasından birinin, yatırımcı kategori kodlarını kullanmak suretiyle kripto borsalarına ya da kripto cüzdanları gerçekleştirilen banka kartı ödemeleri engellemeyi barındırdığını dile getirdi. Rapor, yöneticinin bu varsayımı Bank Of Russia’nın personellerine dayandığını söylüyor. Yatırımcıların bir ticari çalışmalarını açıklamak amacıyla Visa ya da Mastercard gibi kredi kartı işlemcileri aracılığı ile kullanılan 4 basamaklı sayılardır. Olası bir kısıtlama çalışmasından birinin, yatırımcı kategori kodlarını kullanmak suretiyle kripto borsalarına yalan kripto cüzdanları gerçekleştirilen banka kartı ödemelerini engellemeyi barındırdığını dile getirdi. Rapor, yöneticinin bu varsayımı Bank Of Russia’nın dayandığını söylüyor. Yatırımcıların bir ticari çalışmalarını açıklamak amacıyla Visa ya da Mastercard gibi kredi kartı işlemcileri aracılığı ile kullanılan 4 basamaklı sayılardır.

 Rusya Kripto Paraları Engelleyecek Mi?

Rusya, Blockchsin teknolojileri ile kriptoekonomi komitesi üyesi Maria Stankevich, öngörülen yasaklama ya da kısıtlamaların, kanun dışı kripto para borsaları herhangi bir etki altında bırakmadan şeffaf işletmelerin Rusya’yı terk etmesini tetikleyeceğini dile getirdi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP