Banka Notunuz Düşük Diye Üzülmeyin! O Kamu Bankası Kredi Veriyor
  • Finans 365
  • Kredi
  • Banka Notunuz Düşük Diye Üzülmeyin! O Kamu Bankası Kredi Veriyor

Banka Notunuz Düşük Diye Üzülmeyin! O Kamu Bankası Kredi Veriyor

Kredi motorunuzun düşük olması durumunda dahi kamu bankası Halkbank, vatandaşların yanında yer almaya devam ediyor. Halkbank ihtiyaç kredisi başvurusunda bulunmak amacıyla ne yapacağını bilmeyen vatandaşlara büyük bir kampanya sunuldu.

ABONE OL
3 Şubat 2022 23:01
Banka Notunuz Düşük Diye Üzülmeyin! O Kamu Bankası Kredi Veriyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kredi notunun düşük olması durumunda dahi Halkbank, yanınıza yer alıyor. Halkbank ihtiyaç kredisi başvurusunda bulunmak isteyen vatandaşlara büyük bir kampanya haberi duyuruldu. Bu kampanyadan faydalanmak isteyen vatandaşların hiç vakit kaybetmeden gerekli başvuruları yapmaları gerekir. Öncelikli olarak kredi notunun ne olduğunu size açıklamakta fayda görüyoruz. Kredi notu; aslında bankalar gözünde vatandaşların adli sicil kayıtları gibi düşünülebilir. Bankalar açısından vatandaş olarak kredi notunun sicil kaydı gibi olduğunu daha önce de finans365.com olarak açıklamıştık. Kredi notu,bir bankaya kredi açısından başvurulması halinde öncelikli olarak banka tarafından bakılan kriterlerin tamamıdır. Kredi notu ne kadar yüksek olursa krediden faydalanma ihtimali o derece yükselir. Örnek verilmesinde fayda olacaktır ki kredi notu 1500 olan bir vatandaş, kredi notu 800 olan bir vatandaşa göre daha düşük faiz oranları ile kredi başvurusunda bulunabilir.

 Kredi Notunu Neler Etkiliyor, Kredi Notu Nasıl Arttırılır?

Kredi notunu etkileyen faktörler çok çeşitlidir. Bunların bazıları kredi notunu artırırken diğerleri ise kredi notunu azaltabilir.

 Kredi Notunu Azaltan (Düşüren) Etkenler Nelerdir?

 Kredi taksitinin zamanında ödenmemesi, kredi kartı borcunun geciktirilmesi ile zamanında ödenmemesi, başka bankalara bulunan gecikmeler, borçların zamanında ödenmemesi, kefil olunan kredilerde sorumluluklar ile alakalı meydana gelen problemler…

 Kredi Notunu Yükselten (Artıran) Etkenler Nelerdir?

Otomatik ödeme talimatları başta olmak üzere bankadan çekildikten sonra sağlıklı bir biçimde borçların ödenmesi, kredi kartı borçlarını zamanında ödenmesi ile kredi taksitlerinin ödemelerini zamanında gerçekleştirilmesi…

 Son iki paragrafta kredi notunun nasıl arttırıldığı ya da nasıl azaldığı ile ilgili bilgilere yer verdik. Halk Bankası, yurttaşların ihtiyaç duymaları durumunda 18 yaşından büyük vatandaşlar açısından 20 bin liraya kadar kredi ödemesi gerçekleştiriyor. İhtiyaç kredisi kampanyası ayrıntıları ise şu şekilde; 36 aylık vade seçeneği olacak şekilde ödeme vadesi içerisinde toplamda 3 aylık yani 90 günlük kredi taksit erteleme imkanı sunuluyor. Başvuruda bulunmak isteyen vatandaşların ise yapmaları gereken oldukça basit. Halkbank müşteri hizmetleri aradıktan sonra yapılacak olan görüşmede başvurmak amacıyla hareket edilen ve çekilmek istenen krediyi söyleyerek müşteri temsilcisinden vatandaşın kendisine yardımcı olması talep ediliyor. Diğer taraftan müşteri temsilcisi kredi notunun sorgulanması da mümkündür. Halk Bankası mobil uygulaması üzerinden masrafsız ile belgesiz bir biçimde gelir belgesi ile gereksinim duyulmadan gerekli başvuruları yapmak da mümkündür. Refah ve sağlıklı dolu günler dileriz.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP