DOLAR

32,4767

-0.04%
EURO

34,8462

-0.39%
ALTIN(gr)

2.449,15

0,54%
BİST 100

%
Bu Zam, THY Personelini Sevinçten Havaya Uçuracak!

Bu Zam, THY Personelini Sevinçten Havaya Uçuracak!

Türk Hava Yolları (THY) ile Hava-İş Sendikası, 27. dönem toplu iş sözleşmesi görüşmelerinden, çalışan personellere yönelik yapılacak maaş zammı oranında mutabakata vardı.  

ABONE OL
3 Şubat 2022 23:01
Bu Zam, THY Personelini Sevinçten Havaya Uçuracak!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türk Hava Yolları yönetim kurulu ve icra komitesi başkanı İlker Aycı, gerçekleştirilecek maaşı zammı oranının personeller açısından hayırlı olması temennisinde bulunarak, ‘Türk Hava Yolları ailemizin gayretleri aracılığı ile pandemi süreci içerisinde küresel havayolu endüstrisinin gıpta ile baktığı bir performans sergileme başardık. Bu konuda inancım tamdır ki biz güçleneceğiz ve güçlendikçe de Türk Hava Yolları’nı daha da yükseklere taşıma gayreti ile hareket etmeye devam edeceğiz’ şeklinde ifadeler kullandı. Anlaşmaya varılan çalışanların maaşı zamları oranı ise kamuoyu aydınlatma platformuna bildirildi.

 Türk Hava Yolları basın müşavirliğinden yapılan yazılı açıklamada ise Türk Hava Yolları yönetim kurulu başkanı İlker Aycı ile hava-iş sendikası genel başkanı Ali Kemal Tatlıbal arasında imzalanan mutabakat metnine göre, 2022 senesinin ilk 6 aylık dönemi açısından çalışan personellerin yüzde 60 oranında maaş zammı alacakları ve buna ek bir şekilde 2021 senesinin son 6 aylık enflasyon artış oranında üzerinde ilave edileceği açıklandı. Çalışan personellerin 2022 senesinin ikinci 6 aylık döneminde ise enflasyon oranında ek olarak %5 oranında daha zam alacakları kayıtlara geçti. Diğer taraftan çalışan personellere biri TİS’in imzalanacağı tarihte, diğeri ise yeni sene içerisinde ilk maaş alacakları tarih olmak kaydıyla iki brüt maaş prim ödeneceği açıklandı.

 Türk Hava Yolları’nı Daha Yükseğe Taşımaya Devam Edeceğiz

Yapılan açıklamada diğer taraftan İlker Aycı’nın fikirlerine değer verildi. Diğer taraftan koronavirüsü pandemisi, bizim açımızdan karanlık bir tünele girmek gibi bir şeydi. Fakat biz o tünelin sonundaki ışığı tekrardan göreceğimizden, yolumuza daha güçlü bir şekilde devam edeceğimizden her zaman emindik. Bunun sebebi ise bütün çalışma arkadaşlarım daha önce olduğu gibi bu devasa krizde de denli büyük bir aile olduğumuzu fedakarlıkları ile bize göstermeyi başardı. Türk Hava Yolları’nı hep beraber daha iyiye taşımak amacıyla az kazandık fakat çok çalıştık. Ailemizin büyüklüğü aracılığı ile koronavirüsü pandemisinin küresel havayolu endüstrisinin gıpta ile baktığı bir performans sergilemeyi başardık.

İfadelerini kullandı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP