DOLAR

32,3675

0.14%
EURO

34,9887

-0.27%
ALTIN(gr)

2.324,02

0,21%
BİST 100

%
Dolar Düşünce O Marketlerde İndirim İçin Elini Taşın Altına Koymaya Başladı
  • Finans 365
  • Gündem
  • Dolar Düşünce O Marketlerde İndirim İçin Elini Taşın Altına Koymaya Başladı

Dolar Düşünce O Marketlerde İndirim İçin Elini Taşın Altına Koymaya Başladı

Türkiye piyasalarında Amerikan dolarındaki düşüş sonrasında herkes, şimdiye kadar yapılan zamların geri çekilmesini talep ederken, marketlerden de teker teker beklenen adımlar atılmaya başlandı. Kur düşüşünden dolayı ilk etapta indirime giren market, Tarım Kredi olmuş ve %30 oranına kadar fiyatlarda indirim yapma kararı almıştı. Tarım Kredi marketlerinin sonrasında ŞOK Marketler Zinciri de dövizdeki düşüş sebebi ile fiyat indirimine gitti.

ABONE OL
3 Şubat 2022 23:01
Dolar Düşünce O Marketlerde İndirim İçin Elini Taşın Altına Koymaya Başladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dolardaki yükseliş, etiketlere zam şeklinde yansımış ve vatandaşları adeta perişan etmişti. Vatandaşın alım gücü böylelikle zayıflamıştı. Özellikle de gıda fiyatlarında meydana gelen artış ile beraber aile bütçelerini talan eden bir tablo ortaya çıkmıştı. Dolar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın ‘kur korumalı mevduat’ sistemini kamuoyu ile paylaşması ile beraber 18 biradan 10 lira seviyesine kadar gerilemişti. Kurun gerilemesi ile beraber herkes, doların artmasına paralel bir şekilde yapılan zamların geri alınmasını istemeye başladı.

 Erdoğan Çağrıda Bulundu: İndirim Yapın!

Geçtiğimiz gün akademisyen ve ekonomistlerle bir toplantı gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu halkı hiç kimsenin sömürmeye hakkının olmadığını ve doların artması ile beraber fiyat yükseltenlerden aynı hızda indirim yapmalarını beklediklerini söyledi.

 İlk İndirim Hamlesi Tarım Kredi’den Geldi

Dolarda meydana gelen düşün hemen akabinde marketlerden elini taşın altına ilk koyan Tarım Kredi oldu. Tarım Kredi pazarlama ve Marketçilik Anonim Şirketi Genel Müdürü Bayram Ali Yıldırım, döviz kurundaki meydana gelen düşün sonrasında girdi fiyatlarında indirim olmasını beklemeden fiyatları aşağı yönlü hareket ettirdiklerini söyledi. Dün gerçekleştirilen çalışma ile birlikte %30’a varan indirimleri fiyatlara yansıttıklarını belirten Yıldırım, fiyatlarının %20 oranında aşağı çekildiğini, ayçiçek yağında ise yüzde 10 oranında indirim yaptıklarını ve tuvalet kağıtlarını ise %30’a yakın bir indirim daha gerçekleştirdiklerini söyledi.

Bir İndirim Haberi De ŞOK Market Zincirinden

Tarım Kredi Marketlerinin yapmış oldukları indirimden sonra zincir market şok üstüne düşen görevi yaptı. ŞOK marketlerden yapılan son dakika açıklamasında her zaman yapılan fiyat indirimi kampanyalarını ek bir şekilde döviz kurunda meydana gelen düşüş sonrasında temel tüketim ürünlerine de aynı şekilde fiyat indirimi yapacaklarını ve bununla beraber devamlı uygulanan fiyat indirim kampanyaları ile her gün düşük fiyatları müşterilere sunmaya devam edecekleri mesajını verdi.

 ŞOK Markette 5 Litrelik Ayçiçeği Yağı Ne Kadar?

ŞOK marketlerde 5 litrelik ayçiçek yağının şu anda satış fiyatı 119 liradan 109 liraya ve 1 kilogram fiyatı ise 37.5 liradan 33. 5 liraya; 1 litre sütün fiyatı ise 7.90 liradan 6.90 liraya ve 30’lu yumurtanın fiyatı ise 38.99 liradan 35.70 liraya indirilmiş oldu.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP