DOLAR

32,5038

0.08%
EURO

34,7826

-0.12%
ALTIN(gr)

2.493,94

0,40%
BİST 100

%
5 Zincir Markette ‘Sebepsiz Zam’ Cezası! Bakın Ne Yapmışlar?
  • Finans 365
  • Gündem
  • 5 Zincir Markette ‘Sebepsiz Zam’ Cezası! Bakın Ne Yapmışlar?

5 Zincir Markette ‘Sebepsiz Zam’ Cezası! Bakın Ne Yapmışlar?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, 'Kur Korumalı Mevduat' sistemini kamuoyu ile paylaşması ile beraber günlerce rekor üstüne rekor kırarak 18 TL'yi dahi geçen Amerikan doları, 12 liranın altına düşmüştü. Dolar kurundaki meydana gelen bu düşüşün sonrasında marketlere yönelik denetimlerde sıklaştırıldı.

ABONE OL
3 Şubat 2022 23:01
5 Zincir Markette ‘Sebepsiz Zam’ Cezası! Bakın Ne Yapmışlar?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dev marketlere ceza yağmuru! Kırmızı ve beyaz et ile peynir ürün arış maliyetleri artış göstermesine rağmen %20 oranında zam gerçekleştiren zincir marketler yakalandı. Haksız fiyatı değerlendirme kurulu, nedensiz zam gerçekleştiren 5 markete ceza yağdırdı.

 Vatandaş, Stok Ve Fahiş Fiyattan Şikayetçi

Bir gazetede yer alan habere göre, koronavirüsü pandemisi dönemi içerisinde artış gösteren fiyatları denetim altına almak amacıyla Ticaret Bakanlığı bünyesinde kurulan ‘Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu’ önceki gün 2021 senesinin son değerlendirme toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda kurul tarafından gerçekleştirilen market denetimleri ile vatandaş şikayetleri alınırken, edinilen bilgilere göre yurttaşlar tarafından en çok stok ile fahiş fiyat uygulamalarından şikayetçi.

 Beyaz Peynire Sebepsiz %30 Zam Yaptılar

Fahiş fiyat artışı ile stokçuluk uygulamalarına ilişkin inceleme ve denetimlerde bulunan kurul, 81 ilden gelen şikayetleri değerlendirdi. Bazı marketlerde alış fiyatları ile satış fiyatları arasında gerçekleştirilen incelemede, yapılan zam oranlarının alış fiyatları aynı olmasına rağmen gerçekleştirildiği açıklandı. Kurul, yurttaşların şikayet etmelerini akabinde yapılan denetimlerde beyaz peynir, kaşar peyniri, tavuk kanadı, tavuk eti, kırmızı et gibi ürünlerde maliyetin artış göstermemesine rağmen marketlerin %20 oranının üzerinde fiyat artışları gerçekleştirdiğini belirledi. Bir markette beyaz peynirde maliyet artış göstermesine rağmen fiyatlara %30 oranında zam yapıldığı tespit edildi.

 Değerlendirmeler Sonrasında 5 Zincir Markete Ceza Yağdırdı

Ticaret Bakanlığı bünyesinde kurulan kurul, bu bağlamda maliyeti artış göstermesine rağmen yurttaşlara satmış olduğu ürünlere %20 oranını dahi geçen oranlarda zam gerçekleştirdiği tespit edilen Metro, CarrefourSA, ŞOK, BİM, A101 market zincirlerine idari para cezası uygulanmasına karar verdi. Haksız fiyat değerlendirme kurulu, haksız fahiş fiyat artışı gerçekleştiren 5 büyük zincir markete idari para cezası uygulanmasına karar verirken, kurulun yönetmeliği bağlamında marketlere 14860 liradan 143. 860 liraya kadar idari para cezası verilmesine hükmedildi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP