Öğrencilere Müjde! O Paralar, Bu Gece Hesaplara Yatıyor
  • Finans 365
  • Kredi
  • Öğrencilere Müjde! O Paralar, Bu Gece Hesaplara Yatıyor

Öğrencilere Müjde! O Paralar, Bu Gece Hesaplara Yatıyor

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, ilk kez kredi ve burs alacak öğrencilerin ekim, kasım ile aralık ayı ödemelerinin toplamı 1950 liranın 29 Aralık tarihinde yani bu geceden itibaren hesapları yatacağını söyledi.

ABONE OL
3 Şubat 2022 23:02
Öğrencilere Müjde! O Paralar, Bu Gece Hesaplara Yatıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, sosyal medya hesabından yapmış olduğu paylaşımda burs ve öğrenim kredisi başvurusunu gerçekleştiren öğrencilere müjdeli haberi verdi.

 Bu Gece Hesaplarda Olacak

Gençlik Bakanı Kasapoğlu, Twitter hesabından yapmış olduğu paylaşımda ilk kez burs ve öğrenim kredisi başvurusu gerçekleştiren öğrenci arkadaşlara müjdeli haberi vermek istediğini ve ekim, kasım ile aralık ayı burs ve öğrenim kredisi ödemeleri nin bu gece itibariyle hesaplara yatacağını söyledi. Bu ödemelerin, bütün gençlere hayırlı olmasını diledi.

 Öğrencilere 3 Aylık Ödeme Yapılacak

Gençlik Bakanı, yapmış olduğu açıklamada 2021 ile 2022 senesi eğitim-öğretim döneminde 180 bin burs tahsisi yapılan öğrencilerden taahhütnamesi onaylanmış olan 177 bin 842 öğrenciye burs, 238 bin 229 öğrenciye ise kredi ödemelerinin yapılacağını söyledi. Öğrencilere ekim, kasım ve aralık ayı ödemelerinin yapılacağını söyleyen gençlik ve spor bakanı Kasapoğlu, 2021 senesi kredi-burs miktarı olan 650 lira üzerinden 3 aylık olacak şekilde toplamda 1950 liranın ödeneceğini söyledi.

 Öğrencilerin T.C. Kimlik Numaralarına Göre Ödemeler Yapılacak

1950 liranın yüksek lisans öğrencileri için 2 katı, doktora öğrencileri için 3 katı olduğunu söyleyen gençlik ve spor bakanı Kasapoğlu, ödemelerin 29 ile 31 Aralık tarihlerinde Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasının son numarasına göre yapılacağını söyledi. Buna göre T.C. kimlik numarasının sonu 0 ile 2 olan öğrenciler 29 aralık tarihinde ve 4 ile 6 olan öğrenciler ise 30 Aralık tarihinde ve 8 olanlar ise 31 aralık tarihinde ödemelerini alabilecek.

2022 Senesinde Burs Ve Krediler Ne Kadar Olacak?

Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu, 2022 senesi içerisinde ise kredi ile burs miktarını; lisans öğrencileri için 850 liraya, yüksek lisans öğrencilerinde 1700 liraya, doktora öğrencilerine ise 2550 liraya çıkardıklarını söyledi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP