GSS Prim Borçları Ödemesinde Son Gün O Gün!

GSS Prim Borçları Ödemesinde Son Gün O Gün!

SGK, genel sağlık sigortası (GSS) prim borçları bulunan vatandaşlar açısından hatırlatma yaptı. Genel sağlık sigortası prim borçları otomatik bir şekilde yapılandırıldı. Genel sağlık sigortası prim borçları bulunan vatandaşların dikkatine! Yapılandırma açısından son gün geliyor. Gecikme cezası ile zammı silinecek. İşte detaylar ve çok daha fazlası haberimizde...

ABONE OL
3 Şubat 2022 23:02
GSS Prim Borçları Ödemesinde Son Gün O Gün!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

2021 senesinin sonuna doğru yavaş yavaş gelirken kamu kurumları, vatandaşları çeşitli borç ve yükümlülükler hususunda uyarıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yapılan açıklamada vatandaşların, cezai işlemlerle muhatap olmamaları açısından genel sağlık sigortası prim borçlarının ödeme işlemlerini 31 Aralık tarihine kadar yapmaları gerektiğini hatırlattı.

 Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından 9 Haziran 2021 tarihinde yürürlüğe alınan 7326 sayılı yapılandırma kanunu bağlamada genel sağlık sigortası prim borçları otomatik bir şekilde yapılandırılmış. Yapılandırma faydalarından yararlanmak amacıyla son gün 31 Aralık tarihi olarak açıklandı. Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yapılan açıklamaya göre, kanun 2021 senesinin nisan ayı ve öncesine ait genel sağlık sigortası prim borçlarını bünyesine alıyor. Genel sağlık sigortası sistemi ile prim borcu bulunan yurttaşların borçları, başvuruya dahi gerek olmaksızın otomatik bir şekilde yapılandırıldı. Vatandaşların, kanunun getirmiş olduğu faydalardan yararlanabilmesi açısından genel sağlık sigortası prim borçlarını 31 Aralık 2021 tarihine kadar ödemeleri gerekiyor.

 Gecikme Cezası İle Zammı Siliniyor

31 Aralık 2021 tarihine kadar anapara borçlarının tamamının ödenmesi durumunda gecikme cezası ile gecikme zammı otomatik bir şekilde silinecek. Borcunu ödeyen yurttaşlar, sağlık hizmetlerinden ve kesintisiz bir şekilde faydalanabilecek. Vatandaşlar, otomatik bir şekilde yapılandırılan genel sağlık sigortası borçları e-devlet uygulaması üzerinden ya da anlaşmalı bulunan bankalar aracılığı ile ‘GSS 7326 yapılandırma prim tahsilatı’ menüsünden ödeyebilir.

Bu nedenle Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yapılan açıklamalara vatandaşların dikkat etmeleri ve genel sağlık sigortası prim borçlarının ödemelerini 31 Aralık tarihine kadar yapmaları gerekir.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP