DOLAR

32,5960

0.36%
EURO

34,8722

0.38%
ALTIN(gr)

2.497,18

0,53%
BİST 100

%
Kripto Para Yasası İçin İlk Toplantı Bugün Yapılacak

Kripto Para Yasası İçin İlk Toplantı Bugün Yapılacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kripto para yasasının hazır olduğunu ve geciktirmeden Türkiye Büyük Millet Meclisine taşıyacaklarını söylemesinin sonrasında harekete geçildi. Bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde kripto para piyasalarını yakından ilgilendiren çok kritik bir görüşme gerçekleştirilecek. Yasa açısından kripto para temsilcileri ile uzmanların görüşlerine yer verilecek.

ABONE OL
3 Şubat 2022 23:02
Kripto Para Yasası İçin İlk Toplantı Bugün Yapılacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kripto para düzenlemesi, bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde masaya yatırılacak. Kripto varlıkların yasal çerçevesinin dile getirileceği çalışma açısından sektör temsilcileri ile uzmanların görüşlerine geri verilecek. İlk görüşme bugün yapılacak.

 Küçük Birikimi Bulunanlar, Bu Sektöre Giriyor

Ak Parti grup başkanvekili Mustafa Elitaş, konu ile alakalı dün yapmış olduğu değerlendirmede, kripto varlık ile alakalı mağduriyetleri gidermek amacıyla yasal düzenlemeye gereksinimi olduğunu söyleyerek, sanal ortamda gerçekleştirilen işlemler, para trafiğini de aynı şekilde beraberinde getiriyor. Alışverişler, ülkelerin resmi paraları aracılığı ile ve döviz ile mümkün olmaktadır. Bu süreç içerisinde reklamlarının yoğun bir şekilde yapıldığı, vatandaşların ilgisini çok çektiği bir dönem içerisinde küçük birikim sahibi yurttaşların bu piyasaya girdiğini gördüklerini söyledi. Bu, mağduriyetlerin ortaya çıkmasına sebep oluyor şeklinde ifadeler kullandığı öğrenildi.

 Kırıklı Yasa Tasarısı 5 Milyon Kişiyi İlgileniyor

Art niyetli insanları doldurmak amacıyla bir yasal düzenlemeye gereksinim duyduğunu dile getiren Ak Parti grup başkanvekili Mustafa Elitaş, 5 milyona yakın kripto para alışverişi ile ilgilenen yurttaşın olduğunu gördüklerini ve bunun olağanüstü bir rakam olduğunu, bu işin yaşının dahi olmadığını söyledi. Bilgisayar kullanmayı ve internet kullanmayı bilen herkesi çok küçük paralarla bu kripto varlıklardan almaları mümkün. Burada ileride meydana gelebilecek çeşitli mağduriyetleri engelleyebilmek amacıyla bir kanuni çalışmaya gereksinim duyulduğunu gördüklerini söyledi.

 Kripto Para Paydaşlarına Kulak Vereceğiz

Dünya genelinde 4 ile 5 ülkede bu kripto paralarla alakalı mevzuat gerçekleştirildiğini dile getiren Ak Parti grup başkanvekili Mustafa Elitaş, Türkiye, Eğer ki bu mevzuatı gerçekleştirirse öncü ülkelerden biri olacak. Sistemin önünü tıkamayan; ancak vatandaşların mağdur edilmelerine de fırsat vermeyen bir çalışma olması gerektiğine inandığını söyledi. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kripto para paydaşlarına kulak vereceklerini söyledi. Kendilerini ön fikir verileceğini söyledi. Taslağının, teklif haline dönüşmesinde onların büyük katkı sunacağını söyledi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP