DOLAR

32,5331

0.23%
EURO

34,7692

0.08%
ALTIN(gr)

2.492,90

1,26%
BİST 100

%
Çin’deki Kripto Madencileri, Faaliyetlerinin Yasaklanmasından Sonra Ellerindeki Cihazları Onlara Sattı!
  • Finans 365
  • Kripto Paralar
  • Çin’deki Kripto Madencileri, Faaliyetlerinin Yasaklanmasından Sonra Ellerindeki Cihazları Onlara Sattı!

Çin’deki Kripto Madencileri, Faaliyetlerinin Yasaklanmasından Sonra Ellerindeki Cihazları Onlara Sattı!

Geçtiğimiz mayıs ayı içerisinde Çin'in başlatmış olduğu ve kripto paralara adeta savaş açan kanun tasarılarının sonrasında pek çok madenci diğer ülkelere giderken, küçük ölçekli işletmelerin satışa çıkarmış oldukları madencilik cihazlarını ise komşu ülkelere sattığı belirlendi. Özellikle de bölgenin büyük ülkesi Taylan, Çin'deki yasakları bir fırsat olarak görürken madencilik ülkede adeta zirve noktasına ulaştı.

ABONE OL
3 Şubat 2022 23:02
Çin’deki Kripto Madencileri, Faaliyetlerinin Yasaklanmasından Sonra Ellerindeki Cihazları Onlara Sattı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çin hükümeti tarafından kripto para madencilik faaliyetlerinin yasaklanması sonrasında oluşan boşluğu şimdiye kadar Rusya, Kazakistan ve ABD doldururken, komşu ülkelerde ise bu yasaklardan en iyi biçimde faydalanmanın peşine düştü. Özellikle de Taylandlı pek çok girişimci, ikinci el madencilik ekipmanlarını Çin’den çok daha ucuz fiyata ülkeye getirmeyi başarırken, diğer taraftan bu makineleri kısa süre içerisinde piyasaya sattılar.

 100 Binin Üzerinde Kripto Para Madencisi Var

Dünyanın en önemli basın ve medya kuruluşlarından biri olan El Cezire’ye bir röportaj veren Taylandlı 30 yaşındaki girişimci Pongsakorn Tongtaveenan’da bu avantajı paraya çevirmeyi başaranlardan biridir. Çin yasaklarının kendilerine büyük avantajlar sağladığını dile getiren 30 yaşındaki girişimci şu ifadelere yer verdi:

“Çin’de pek çok madencinin ülke dışına çıkıp, tesislerini bir başka yere taşıma şansı yoktu. Bireysel madenciler de aynı şekilde… Dolayısıyla cihazları ellerinden çıkardılar ve fiyatları %30 düştü. Bitcoin dijital dünyanın altındadır. Madencilik cihazı ise altın çıkaran şirketlerin listesi gibi… altının fiyatını göre siz de bir bölüm para kazanıyorsunuz gibi düşünebiliriz. Şu anda Tayland’a yaklaşık olarak 100 bin kripto para madencisi var.“

Taylandlı Girişimci : 30 Bin Dolar Harcadım Ama 3 Ayda Bu Parayı Çıkardım

Bu dünyanın en önemli basın yayın organlarından biri olma özelliğini taşıyan El Cezire’ye bira röportaj veren Taylandlı 30 yaşındaki girişimci, 30 bin dolar yatırım gerçekleştirmesinin sonrasında madencilik aracılığı ile bu parayı sadece 3 ayda çıkardığını dile getirdi. Bilindiği gibi Çin yasaklarının sonrasında ciddi manada düşüş gösteren hash oranı, operasyonlarına devam eden bir diğer madencilerin çok daha fazla Bitcoin kripto para birimi elde etmesini sağlamıştı. Dolayısıyla madeni sayısının azalmasıyla beraber kalan madencilerin çok daha fazla para kazanmasına aracılık etmişti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP