DOLAR

32,5799

0.02%
EURO

34,8702

-0.09%
ALTIN(gr)

2.429,21

-0,01%
BİST 100

%
TBMM’de Yapılan Kripto Para Toplantısında O Detaylar Ön Plana Çıktı!

TBMM’de Yapılan Kripto Para Toplantısında O Detaylar Ön Plana Çıktı!

Kripto para toplantısı bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yapıldı. Ak Parti grup başkanvekili Mustafa Elitaş’ın çok önemli kripto para açıklamaları haberimizde...  

ABONE OL
3 Şubat 2022 23:02
TBMM’de Yapılan Kripto Para Toplantısında O Detaylar Ön Plana Çıktı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Kripto para yasa tasarısı ile ilgili çok önemli detaylar ele alınarak da programa katılanlara verilen taslak metni üzerinden yeni düzenleme masaya yatırıldı. Global kripto para borsalarında yatırımları bulunan vatandaşlar, endişelenmeli mi? Tüm Detaylar ve AK Parti grup başkanvekili Mustafa Elitaş tarafından yapılan açıklamalar haberimizde…

  TBMM‘de Kripto Para Toplantısı Yapıldı

Erkan Öz, Fatma Özkul, Tansel Kaya gibi kripto para camiası tarafından bilinen öncü isimlerin katılım sağladıkları toplantıda yeni kripto para çalışmaları masaya yatırıldı. Sosyal medya platformlarında dolaşıma sokulan taslak metnin orijinal hali üzerinden gerçekleştirilen görüş alışverişinde ekosistemin beklentilerine kulak verildi.

 Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yapmış olduğu bir açıklamada kripto para yasa tasarısının hazır olduğunu ve kısa süre içerisinde bunu Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne taşıyacaklarını söylemişti. Bunun üzerine sosyal medya hesaplarında pek çok metin dolaşıma sokuldu. Sızdırılan kripto para yasa taslağına göre kripto para ekosistemine çok katı kurallar getirilecek gibi görünüyor.

 Bütün bunlar meydana gelirken, Twitter platformunda bir sesli grup odası (Spaces) oluşturuldu. Ak Parti grup başkanvekili Mustafa Elitaş, toplantıya katılım sağlayanların fikirlerini dinlemek amacıyla yayına katılım sağladı ve kendisine söz hakkı verildi. Daha sonrasında ise bugün için Mustafa Elitaş’tan davet geldi. Bugün ise ekip, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı dijital dönüşüm ofisi başkanı Dr. Ali Taha Koç ile sabah saatlerinde teknik hususları ele almak amacıyla bir toplantı gerçekleştirdi. Saat 13.30’da ise Ak Parti grup başkanvekili Mustafa Elitaş ile kripto para borsasının önde gelen temsilcileri bir araya geldi. Ak Parti grup başkanvekili Mahir Ünal’ın yanı sıra aynı zamanda bilgi ve iletişim teknolojilerinden sorumlu genel başkan yardımcısı Dr. Ömer İleri’de yine aynı şekilde bu toplantıya katılım sağlayan isimlerin başında geliyor. Grup, daha sonrasında ise MHP, CHP ve İYİ Parti’nin yetkili isimleri ile bir araya gelip kripto para çalışmaları ile ilgili görüşmeleri aktardı.

Kripto Para Düzenlemesinde Son Durum Nedir?

Ak Parti grup başkanvekili Mustafa Elitaş, Twitter hesabı üzerinden yapmış olduğu bir paylaşımda bürokratların da hazır bulunduğu toplantıda gerekli görüş alışverişi yapıldığını kaydetti.

Ak Parti grup başkanvekili Mustafa Elitaş, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde gerçekleştirilen kripto para yasa tasarısı toplantısı ile alakalı Twitter hesabından şu ifadelere yer verdi:

“Kripto para platformu ile Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde bir araya geldik. İlk tohumu ektik, beklentileri aldık, bundan sonra kripto para alanında dijital dünyada ne gibi adamlar atacağımızı tartıştık. Bürokratlarımızın da hazır bulunduğu toplantımız oldukça verimli geçti.”

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde gerçekleştirilen kripto para yasa tasarısı toplantısı ile alakalı detaylar şöyle:

  • Toplantıya katılım sağlayan 9 bürokrat, teknik çalışmayı tamamlayacak ve tarafların ortak noktada buluşabilecekleri bir metin hazırlanacak.
  • Kripto paralardan vergi alınmaması hususunda talepler iletildi. Fakat bu hususun muhatabı Hazine ve Maliye Bakanlığıdır.
  • Yasanın içini, felsefesini engellemeyecek biçimde oluşturulması ile mevzuatın daha da net bir şekilde olması açısından ikincil mevzuatlarla kripto para düzenlemesi detaylandırılabilir.
  • Katılım gösteren arkadaşlarla ortak paydanın hiç vakit kaybetmeden kripto varlık yasasının çıkarılması yönünde olduğunu yönelik görüş bildirildi.
  • Yasal düzenleme için henüz bir tarih verilmedi.

Toplantıya katılım sağlayan bürokratların biri, kripto para borsaları aracılığı ile Türkiye’den ciddi manada döviz çıkışı olduğunu söyledi. AK Parti grubunun da bu hususta görüşü bu şekilde. Umarız ki önümüzdeki dönem içerisinde verilen sözlerin tutulduğu ve ekosisteme zarar vermeyen bir düzenleme Türkiye Büyük Millet Meclisine gelir. Daha sonrasında ise yasal düzenleme açısından herhangi bir tarih verilmezken, toplantı sona erdi.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP