DOLAR

32,4689

-0.06%
EURO

34,7325

-0.7%
ALTIN(gr)

2.434,75

-0,05%
BİST 100

%
2022’de Kanal İstanbul’un Yapılması Durumunda Borsada O Hisselerin Coşması Bekleniyor!
  • Finans 365
  • Borsa
  • 2022’de Kanal İstanbul’un Yapılması Durumunda Borsada O Hisselerin Coşması Bekleniyor!

2022’de Kanal İstanbul’un Yapılması Durumunda Borsada O Hisselerin Coşması Bekleniyor!

Kanal İstanbul projesi, Türkiye gündemini meşgul etmeye devam ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2022 senesini işaret etmişti. Kanal İstanbul, hangi hisseleri etkileyecek? Hangi şirketlere yarayacak? Detaylar ve çok daha fazlası haberimizde...  

ABONE OL
3 Şubat 2022 23:02
2022’de Kanal İstanbul’un Yapılması Durumunda Borsada O Hisselerin Coşması Bekleniyor!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

2011 yılında dönemin başbakanı olarak görev yapan Recep Tayyip Erdoğan tarafından dile getirilen ve ‘çılgın proje’ şeklinde lanse edilen Kanal İstanbul projesinde aradan geçen 10 yıllık süreye rağmen kazı çalışmalarına henüz başlamamıştı. AK Parti’nin son yerel seçimlerinde İstanbul’u kaybetmesi ile İstanbul Belediye Başkanı olarak seçilen Cumhuriyet Halk Partili Ekrem İmamoğlu’nun projeye çok şiddetli bir şekilde karşı çıkması sebebiyle Kanal İstanbul’un iptal edileceği ile ilgili iddialar gündemi meşgul etmişti.

 Ancak muhalefet kanadı ile sivil toplum kuruluşlarının büyük bir kısmının karşı çıkmalarına rağmen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, projenin yapılacağını söylemişti. 2021 senesinin haziran ayı içerisinde düzenlenen temel atma töreni ile dev projeye ilk giriş yapılmış ve Kanal İstanbul projesi açısından Sazlıdere Köprüsü temeli atılmıştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gerçekleştirilen temel atma töreninde yapmış olduğu konuşmada Kanal İstanbul’u kesinlikle yapacaklarını bir kez daha yenilemişti.

Kanal İstanbul, Borsada Hangi Hisseleri Etkiler, Hangi Şirketlere Fayda Sağlar?

Kanal İstanbul projesinin üzerindeki faaliyetler sürerken, gözler Borsa İstanbul’a çevrildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından konu ile ilgili yapılan son açıklamada projenin bir kere daha kesin bir şekilde yapılacağının açıklanması ile 2022 senesinde Kanal İstanbul ihalesi açısından bakanların da aynı şekilde açıklamalar yapması ile borsa yatırımcısı heyecanlandı.

 Çevre, şehircilik ve iklim değişikliği Bakanı Murat kurum, Ulaştırma ve altyapı bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından Kanal İstanbul projesi ile ilgili yapılan açıklamalarda Kanal İstanbul Projesi ihalesi için 2022 senesi işaret edilmişti. Kanal İstanbul’da bir son dakika olarak ilan edilen açıklamalar, Borsa İstanbul’da da hareketli dakikaların yaşanmasına sebep olmuştu. Kanal İstanbul projesinin açıklanması halinde borsada ağırlıklı bir şekilde hafriyat, inşaat, çimento ile demir fabrikalarına ait hisselerin adeta coşması bekleniyor. Özellikle de Yeşil Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Emlak Konut Gayri Yatırım Ortaklığı, Halk Gayriöenkul Yatırım Ortaklığı, TEKTU gibi firmaların hisselerinde hareketlilik yaşanması öngörülürken, Finans piyasasının proje ile ilgili yapılacak olan açıklamaları takip edeceği belirtiliyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP