DOLAR

32,5195

-0.09%
EURO

34,8322

-0.11%
ALTIN(gr)

2.425,87

-0,16%
BİST 100

%
Bir Tarafta Petrol Yatakları Diğer Tarafta Kripto Para Borsaları Peki Ya 10 Yıl Sonrası?
  • Finans 365
  • Kripto Paralar
  • Bir Tarafta Petrol Yatakları Diğer Tarafta Kripto Para Borsaları Peki Ya 10 Yıl Sonrası?

Bir Tarafta Petrol Yatakları Diğer Tarafta Kripto Para Borsaları Peki Ya 10 Yıl Sonrası?

Kripto para borsalarından alınan son dakika haberlerine göre 2021 senesinin sonu itibariyle kripto para borsalarının ticaret hacmi 2.5 trilyon doları geçmekte olacak. Bu rakam, yakın gelecekte 5 trilyon dolar gibi bir rakama ulaşacak gibi görünüyor.  

ABONE OL
3 Şubat 2022 23:03
Bir Tarafta Petrol Yatakları Diğer Tarafta Kripto Para Borsaları Peki Ya 10 Yıl Sonrası?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bilim ve teknolojiden uzak bir şekilde hayat sürmekte olan Arap ülkelerindeki zengin petrol yatakları, yeni bir rakiple karşı karşıya. Avrupa ülkelerinde Bitcoin başta olmak üzere diğer kripto para birimleri ile yapılan yatırım, çok daha büyük rakamlara ulaşmak amacıyla gün sayıyor. Arap ülkelerinde petrol yatakları ve Avrupa ülkelerinde ise bilim ve teknoloji ışığında geliştirilen Kripto para birimleri… Peki ya 10 yıl sonra ne olacak? Barışçıl şartlar altında dünya devletlerinin belki de aralarındaki sınır ve gümrükleri kaldırarak yaşamaları mümkün olabilir ancak şimdiki tablo üzerinden duruma baktığımızda bu durum hiç de öyle görünmüyor.

Dünya Ticaretinde Kartlar Yeniden Dağıtılıyor

Avrupa ülkeleri, şimdiden kripto paraları depolarken, diğer taraftan Arabistan Yarımadası’ndaki zengin petrol yatakları tüketim ile beraber yavaş yavaş sona doğru geliyor.

Bir Tarafta Zengin Petrol Yatakları Diğer Tarafta Yüklü Miktarda Doldurulmuş Bitcoin Cüzdanları

 Şu anda dünyada sadece silah depolayan ve ismi anıldığı zaman yalnızca hava savunma sistemleri başta olmak üzere füze bataryaları ile gelişmiş silah teknolojisi alanında adından söz ettiren bir devlet var… Rusya… Rusya devlet başkanı Vladimir Putin, bir keresinde kripto paralar ile ilgili yapmış olduğu açıklamada ‘kripto paraların kesinlikle yasaklanmasına karşıyız, bu teknolojiyi çok iyi bir şekilde anlamak ve Rusya finansal piyasasına bu şekilde regüle etmek amacıyla hareket etmeliyiz’ ifadelerini kullanmıştı. Amerika Birleşik Devletleri’nde şimdiye kadar 10’a yakın eyalet belediye başkanı, Bitcoin kripto para birimi cinsinden maaşlarını almak istediklerini beyan ettiler ve öyle de oldu. Aynı zamanda Bitcoin başta olmak üzere diğer kripto para birimlerinin ATM’leri en çok ABD’de kuruluyor. Hava savunma sistemlerinin geliştirilmesinde öncü rol oynayan Rusya ile ABD gibi dünya devletleri, elindeki silahları gelişmekte olan ülkelere satarak şimdiden para kazanmanın derdinde. Ancak ödemelerin bir bölümünü kripto paralarla yapacaklarını duyurmaları ile beraber kötü kokular yayılmaya başladı. Bundan 10 yıl sonra bir tarafta Arap ülkelerinin elindeki az kalmış petrol yatakları ile Avrupa ülkelerinin elinde devasa rakamlara ulaşan kripto paralalar… Avrupa ülkeleri, akaryakıt ihtiyacını karşılamak amacıyla Arap ülkelerinden petrol yataklarını kiralamak amacıyla sözleşme imzalarken, Arap ülkeleri ise diktatörlük yönetimiyle yönetildikleri için başlarında bulunan kral ya da şey olarak adlandırılan kişilerin, Avrupa ülkelerinden daha fazla kripto para almak suretiyle petrol yataklarını vermeleri çok büyük bir olasılıkla şimdi bile yapılan bir fiil. Ancak yakın zaman içerisinde 3. Dünya Savaşı’nın temellerinin atılması için gerekli olan zeminin oluşturulması açısından bakıldığında dünya ticaretinin en büyük ve en etkili iki enstrümanı şüphesiz ki petrol yatakları ile Kripto paralar olacaktır.

Yapılan işlem hacmi açısından bakıldığında dünyanın en büyük kripto para olma özelliğini taşıyan Binance, Arap ülkelerinde faaliyet göstermek amacıyla var gücü ile uğraşıyor. Daha önce zaten İran‘da faaliyetlerini sürdüren kripto para borsaları, şimdi de Bahreyn ve Birleşik Arap Emirlikleri Merkez Bankaları ile görüşüp gerekli olan yasal izni aldılar.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP