DOLAR

32,5980

0.36%
EURO

34,7062

-0.16%
ALTIN(gr)

2.519,89

1,45%
BİST 100

%
Çin Mahkemesinden Kritik Kripto Para Kararı

Çin Mahkemesinden Kritik Kripto Para Kararı

Kripto para yatırımcılarının Çin'den ayrılması gerekebilir. Çin hükümeti tarafından sergilenen kripto paralara karşı soğuk tavırlar, mahkemenin de almış olduğu kararla beraber herkesi adeta şoka uğrattı!

ABONE OL
3 Şubat 2022 23:03
Çin Mahkemesinden Kritik Kripto Para Kararı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kripto paraları, 2021 senesinde ülkede tamamen 11 kez yasaklayan Çin hükümeti, bütün madencileri ise ülkeden ayrılmak zorunda bırakan çeşidi kararlara imza atmıştı. Tabii ki bütün bunları meydana gelirken kripto para madencileri dünyanın değişik yerlerine dağılarak kripto para madenciliği faaliyetlerine yeniden başladılar. Böylelikle Bitcoin, küresel hash gücü yeniden olması gereken seviyelere, yazsak kararlarının alınmasından önceki bölgenin de üstüne taşındı.

 Tüm Mahkemesi Kripto Para Kararını Verdi

Son dönemlerde, Shandong eyaleti Gaotang ilçe halk mahkemesi, Chia Token madencilerin yapılmasından kaynaklanan bir hizmet sözleşmesi anlaşmazlık davasına masaya yatırıp incelemeye alınmıştır. Bu davada karar, çok kısa süre önce kesinleşti. Sözleşmenin kanunun geçersiz olduğunu tespit etmek suretiyle davacının hizmet bedeli iadesi isteğinin reddedilmesine karar verdi. Bu davanın, şehrin bir ağ ‘Madencilik’ sözleşmesini ilk defa geçersiz kılma vakası olduğunu söylememize fayda olacaktır. Çin yerel mahkemesi, Chia madenciliği hizmeti davasının geçersiz olduğuna hükümeti. Mahkemede aynı zamanda davacı Du, davalı Song ile davalı firmanın davacının p-disk hizmetlerini aracılık edeceğini öngören ‘Chia teknik hizmet sözleşmesini’ imzaladığını belirledi. sözleşmeye imza atıldıktan sonra davacı hizmet bedelini ödemiş davalı, davacıya pedis hizmeti vermiştir. Davacı, daha sonrasında ise davacının mutabık kalınmış olan süre zarfı içerisinde tebligatı alamadığını iddia ederek mahkemeye bütün hizmet bedellerinin iadesi açısından dava açmıştı.

  Kripto Paralar Çok Adaletsiz

Kripto para alım satım işlemlerini gerçekleştiren kişiler ya da kurumlar, işlemlerini gerçekleştirmiş oldukları kripto para borsalarının herhangi bir Merkez Bankası ya da Sermaye Piyasası kuruluna bağlı olmamalarından kaynaklı olarak bir problem meydana geldiğinde herhangi bir hukuki mercie başvuramıyor. Başvuru gerçekleştirildiğinde ise adalet yerini bulamıyor ya da çok yanlış kararlara imza atılabiliyor.

Söz konusu davanın duruşma hakimi Wang Ruigi’ye göre, resmi olmayan yani yasadışı borçlar kanun ile muhafaza altına alınamıyor. Bu karar, emsal niteliği taşıyor. Böylelikle Kripto paralarla ilgili herhangi bir hususta mahkemeye başvurulduğunda ne kadar haklı olursanız olun size kesinlikle yargı tarafından yardım eli uzatılmayacaktır.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP