DOLAR

32,4792

-0.2%
EURO

34,9704

0.36%
ALTIN(gr)

2.435,97

0,54%
BİST 100

%
Hindistan’da Faaliyet Gösteren Kripto Para Borsalarına Vergi Kaçırma Soruşturması Açıldı
  • Finans 365
  • Kripto Paralar
  • Hindistan’da Faaliyet Gösteren Kripto Para Borsalarına Vergi Kaçırma Soruşturması Açıldı

Hindistan’da Faaliyet Gösteren Kripto Para Borsalarına Vergi Kaçırma Soruşturması Açıldı

Son dönemlerde kripto paralar ile ilgili sıklıkla gündeme gelen Hindistan'ın Mumbai kentinde vergi kurumu, kripto para borsalarına ilişkin olarak bir vergi kaçakçılığı soruşturması başlattı.

ABONE OL
3 Şubat 2022 23:03
Hindistan’da Faaliyet Gösteren Kripto Para Borsalarına Vergi Kaçırma Soruşturması Açıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hindistan’ın yerel haber organlarından Economic The Times’a göre, soruşturmalar bağlamında 9.4 milyon dolar yani yaklaşık olarak 125 milyon lira tutarında bir vergi kaçakçılığı yapıldığına yönelik delillere ulaşıldı. İnceleme gerçekleştiren borsalar arasında Binance borsasına ait WazirX’in de yer aldığı Coinswitch Kuber, CoinDCX, BuyUCoin, Bitcipher ile UnoCoin gibi kripto para borsaları geri aldı. Hindistan’dan gelen resmi açıklamaya göre bu borsalara, kripto para alım satım işlemlerinde sağlamış oldukları aracılık hizmetlerinden elde etmiş oldukları komisyon gelirlerinin yüzde 18’lik hizmet ve mal vergisini ödemedi. İlgili kayıtlara erişimi sağlayan yetkililer ise söz konusu verginin ödenmediğini yönelik kanıtlarla işlem gerçekleştirdi. Buna göre eldeki bu deliler ile soruşturma başlatıldı. Binance borsasına bağlı bir şekilde faaliyet gösteren Borsa’da yapılan soruşturmada ise yaklaşık olarak 6 milyon dolarlık yani 72 milyon lira vergi kaçırmanın yapıldığı tespit edildi. Açıklamada aynı zamanda faizler ile beraber cezayla toplamda 6.6 milyon dolarlık yani 88 milyon liralık bir meblağın geri alındığı dile getirdi. Binance borsasına bağlı bir şekilde faaliyet gösteren Hindistan’daki WazirX ise konuyla alakalı bir açıklamada bulunarak vergi bileşenlerinden birinin yorumlanmasında belirsizlik bulunduğunu ve bunun aslında verginin değişik biçimde hesaplanmasına yol açtığını söyledi. Borsa, gönüllü bir şekilde ortaya çıkan ek vergilerinin ödendiğini dile getirdi. Vergi kaçırma gibi bir niyetlerinin olmadığını ve hiçbir zaman olmayacağını söyledi. Son olarak Hindistan’ın Mumbai kentindeki yetkililer, önümüzdeki günlerde incelemelerin daha sıkı bir hal alacağını söyledi.

Hindistan’da Kripto Paralar Ve Kripto Para Borsaları

Hindistan hükümeti tarafından şimdiye kadar yapılan pek çok açıklamada kredi para birimlerinin ülkede tamamen yasaklanması açısından bazı kararlara varılmıştı ancak hükümet, gerçekleştirmiş olduğu başka toplantılarda ise kripto paraların tamamen yasaklanması üzerine Hindistan finansal sistemine nasıl regüle edilmesi gerektiği ile ilgili çeşitli kararlara varmıştı. Şimdiki durum açısından bakıldığında Hindistan’da kripto paraların kesin ve yasal bir şekilde faaliyet göstermelerinin mümkün olduğunu söylemek imkansız olduğu gibi kripto paraların tamamen yasaklanması gibi bir durumu söylemek de yine aynı şekilde imkansız gibi görünüyor. Bakalım birkaç hafta içerisinde Hindistan’da kripto para borsalarının vergi kaçırması ile alakalı yapılacak soruşturmanın detayları ve çok daha fazlasını finans365.com muhabirleri olarak sizlere bildireceğiz.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP