Aralık Ayı Enflasyon Rakamlarının Açıklamasından Sonra Gözler Dolara Çevrildi
  • Finans 365
  • Döviz
  • Aralık Ayı Enflasyon Rakamlarının Açıklamasından Sonra Gözler Dolara Çevrildi

Aralık Ayı Enflasyon Rakamlarının Açıklamasından Sonra Gözler Dolara Çevrildi

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan enflasyon rakamlarının hemen akabinde dolar 13.83’ü gördü. 11.00 itibariyle Türkiye piyasalarında Amerikan doları 13.65;euro ise 15.49 liradan işlem görüyor.

ABONE OL
3 Şubat 2022 23:03
Aralık Ayı Enflasyon Rakamlarının Açıklamasından Sonra Gözler Dolara Çevrildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye İstatistik Kurumu’nun açıklamış olduğu enflasyon rakamlarına göre aralık ayı içerisinde yüzde 13.58 artış gösterirken yıllık bazda ise %36.08 olarak gerçekleşti. İstanbul serbest piyasalarda dolar 13.60 liradan Euro ise 15.40 liradan haftaya başlangıç yaptı. Enflasyon rakamlarının sonrasında dolar 13.83 gördü.

 Haftanın ilk gününde 11.00 itibariyle dolar 13,65; euro ise 15.49 liradan alım satım işlemlerine tabi tutuluyor. Kasım ayı içerisinde Türkiye’de yıllık enflasyon rakamlarının yüzde 21.31 ile son 3 yılın zirvesine çıktı açıklanmıştı. Euro Dolar paritesi, Cuma günü 1.1388 ile 16 Kasım tarihinden itibaren en yüksek seviyeyi görmesinin sonrasında yeni yılın yüzde 0.3 azalış ile 1.1340 tane işlem görüyor.

 Diğer taraftan bugün üretici fiyat endeksi (ÜFE) ile küresel baza imalat sanayi satın alma yöneticileri endeksi verileri de takip edilecek.

Borsa İstanbul Anonim Şirketi, BIST 50 endeksinde yer alan faylarda 20 Aralık tarihinde uygulanmaya başlanan açığa satış iş ve işlemlerinde ‘yukarı adım kuralının’ bugün de süreceğini ilan etti. Buna göre Türkiye İstatistik Kurumu tarafından aralık ayına yönelik enflasyon rakamlarının açıklamasından hemen sonra gözler piyasalarda döviz kuruna çevrildi. Son dönemlerde Türkiye piyasalarında Amerikan dolarının adet rekor üstüne rekor kırarak yoluna ilerlemesinin sonrasında Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası tarafından art arda müdahaleler gelmişti. Daha sonrasında ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan ve Türk lirasının değerini artıracak çeşidi açıklamalardan sonra vatandaş, elindeki dolarları bozdurmuş ve Türk lirasına çevirmişti. Bu gelişmelerden sonra ise enflasyon rakamlarının açıklanması pususu başta memur ve emeklilerin maaşları olmak üzere SSK ile BAĞ-KUR emeklilerin maaşlarının 2022 senesi içerisinde ne kadar olacağını kesinleştirdi.

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP