DOLAR

32,3799

0.19%
EURO

35,0567

-0.13%
ALTIN(gr)

2.324,09

0,21%
BİST 100

%
MEMUR-SEN Genel Başkanı Ali Yalçın: Ek Zam Şart Olmuştur

MEMUR-SEN Genel Başkanı Ali Yalçın: Ek Zam Şart Olmuştur

Aralık ayına yönelik enflasyon rakamlarının bugün Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanması ile beraber memur-sen genel başkanı Ali Yalçın, enflasyon rakamlarının sonrasında memur maaşlarına ek zam yapılmasının artık şart olduğunu söyledi. Yalçın, 15 Ocak tarihinde maaşlara yansıyacak biçimde ek protokol ile ek zam ilave ödeme yapılması açısından kararlı duruşlarını yinelediklerini, şu an itibariyle hükümetinde irade ortaya koymasını beklediklerini söyledi.

ABONE OL
3 Şubat 2022 23:03
MEMUR-SEN Genel Başkanı Ali Yalçın: Ek Zam Şart Olmuştur
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bilindiği gibi enflasyon rakamlarının bugün Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanması sonrasında memur-sen ile eğitim bir-sen genel başkanı Ali Yalçın’dan açıklama geldi. Twitter hesabından yapmış olduğu paylaşımda ek zaman artık şart olduğunu söyledi. Ali Yalçın, memur zammı ile enflasyon rakamları hususunda Twitter hesabından yapmış olduğu paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

“Ek zam şart olmuştur. TÜİK tarafından açıklanan yüzde 13.58 Aralık ayı enflasyon oranı ile birlikte; yıllık enflasyon %36.08 buldu. 2021 temmuz-aralık enflasyonu yüzde 25. 48 ile kamu görevlilerinin 2022 Ocak maaş ve ücretlerini yansıyacak enflasyon farkı yüzde 22.48 olarak açıklandı.”

 Kısacası aralık ayı enflasyon rakamları göstermektedir ki; hedefleri tutmadığını görüyoruz. Tahminler artık şaştı. Covid-19 kademesini de etkisi ile beraber küresel ve bölgesel ekonomide meydana gelen hareketlilik, enflasyonun yukarı yönlü, alım gücünü ise aşağı yönlü hareket ettirmeye devam ediyor.

Türkiye’de milyonlarca memur ile memur emeklisi İnönü gözü kulağı bugün yani 3 Aralık 2022 tarihinde açıklanacak aralık ayındaydı. Enflasyon rakamlarını Türkiye İstatistik Kurumu nihayetinde açıkladı. Enflasyon verilerinin Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanması ile beraber memur ve memur emeklisinin maaşları başta olmak üzere BAĞ-KUR ile SSK emeklilerinin maaşlarının ne kadar olacağı da böylelikle kesinlik kazandı. Daha sonrasında ise memur-sen genel başkanı Ali Yalçın, konuyla ilgili yapmış olduğu Twitter paylaşımında yapılan zam oranının az olduğunu, enflasyon rakamlarının sürekli yükseldiğini ve bunun tam tersine memur maaşlarının ve alım gücünün ise azaldığını söyledi.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP