DOLAR

32,4601

-0.1%
EURO

34,8031

-0.65%
ALTIN(gr)

2.438,85

0,12%
BİST 100

%
Wall Street, Kripto İçin Çıkış Yolu Bulmaya Çalışıyor

Wall Street, Kripto İçin Çıkış Yolu Bulmaya Çalışıyor

Reuters Haber Ajansı tarafından ve denilen bir habere göre 2022 senesi içerisinde bankalar, kripto para piyasasına iyiden iyiye girmek amacıyla hazırlık yapıyor. 7 gün 24 saat boyunca canlı olan bir piyasanın bankalar açısından şimdiden zorlayıcı olduğu düşünülüyor. Dijital para birimlerinin değeri, 2020 senesinin başlangıcından itibaren 3’e katladı ve 2 trilyon dolar gibi bir işlem hacmine çıktı.

ABONE OL
3 Şubat 2022 23:03
Wall Street, Kripto İçin Çıkış Yolu Bulmaya Çalışıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Geleneksel ABD bankaları ise şu anda bu tip varlıkların ticaretini yapamıyor. Fakat Amerikan merkezli, dünyaca ünlü bankacılık devi JPMorgan gibi finansal kuruluşların buradaki fırsatlara göz gezdirdiği de bilinen haberler arasında yer alıyor. Bunun 2022 senesi ile beraber ivme kazanacağını düşünüyor. Tabii ki burada bankaları harekete geçirecek en önemli unsur, düzenleyicisi onayları olacak. Dijital varlıkların ticareti ve denetimi açısından düzenleyicilerin bankalara onay vermesi gerekecek. Bu durum hedge fon müşterilerinin kripto para ihtiyaçları açısından başka yerlere gitmesinin önüne geçecek. Fakat şimdilik bankalar düzenlemelere kısıtlanmış durumda.

 Wall Street, Kripto İçin Hangi Yöntemlere Başvurmalı?

Bu soruya cevap verebilmek için öncelikli olarak resmi kurumlara bakmak lazım. Federal mevduatı sigorta kurumu, artış gösteren kripto maruziyetine açık olduklarını söylemişti. Para birimi denetçiliği ofisinin ise kripto para borsalarına şüpheci bir şekilde yaklaştığını bilmeyen yok. Diğer taraftan Menkul Kıymetler ve borsa Komisyonu (SEC), Kriptolardan sorumlu kurum olduğu takdirde bir sıkılaşma uygulayacağını sözünü vermişti. Bu tabloya baktığımızda bankaların, düzenleyicilerin bu tür ürünlere izin verip vermeyeceğini ise bilmesi gerekiyor. Bankacılar, teminata doğrudan bir şekilde sahip olamıyorlar ise, bunları nasıl yapılan duracaklarını da bulmak zorunda. Başta da söylemiş olduğunuz gibi traktör piyasası; 7 gün 24 saat boyunca açık. Bu da aslında durumu bir başka boyuta taşıyor. Örnek verilmesinde fayda olacaktır ki bankalar, hisse senedi alım satım işlemlerinin saatlerini sabitlemeye alışık. Pek çok menkul Kıymet işleminin sonuçlanması Bazı günler alırken, dijital para birimleri ise saniyeler içerisinde faaliyet gösteriyor. Bilinen bilinmeyenleri oluşturuyor. diğer taraftan bilinmeyen bilinmeyenlerde var ve burada nasıl bir tehlike meydana geleceğini ise bankalar şimdiden kestiremiyorum. Hafta burada herhangi bir merkezde bağlı olmadan faaliyet gösteren kripto para borsalarının onay süreçlerinin güvenilirliğinin veya siber saldırı gibi olaylarından bahsetmek mümkün. Wall Street açısından yapılması gereken ise şu şekildedir: kaçırma korkusu, içeri girme risklerini engellememeli..

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP