Fiyat Dalgalanmalarının Yaşanması, Baklava Fiyatlarını Akıllara Getirdi
  • Finans 365
  • Aktüel
  • Fiyat Dalgalanmalarının Yaşanması, Baklava Fiyatlarını Akıllara Getirdi

Fiyat Dalgalanmalarının Yaşanması, Baklava Fiyatlarını Akıllara Getirdi

2021 yılında baklavaya ve baklavanın yapılmasında kullanılan malzemelere üst üste gelen zamlar, 2022 senesi ile beraber durdu. Fiyatı 200 liraya kadar yükselen baklavanın yeni yılda kilosu, 175 liraya kadar geriledi.

ABONE OL
3 Şubat 2022 23:03
Fiyat Dalgalanmalarının Yaşanması, Baklava Fiyatlarını Akıllara Getirdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü tarafından (UNESCO) gastronomi dalında yaratıcı şehirler ağına dahil edilmiş olan Gaziantep’in lezzetleri arasında bulunan baklavaya son dönemlerde yapılan zamlar, 2022 senesinin gelmesi ile beraber durdu. Baklavası ve fıstığı ile ünlü şehirde 2021 senesi başlarında 125 lira olan baklava, yıl sonunda 200 lirayı gördü.

Gaziantep Baklavacılar Odası Başkanı Mehmet Bayrakçı, 2021 senesi içerisinde baklava imalatında kullanılmakta olan mamullere ciddi zam geldiğini ve bunun da fiyatlara yansıdığını Söyledi. Geçen yıl (2021) baklava da zam furyası meydana geldiğini dile getiren Bayrakçı,

“Geçmiş olduğumuz aylar içinde baklavacı esnafımızın kullanmış olduğu ürünlere ciddi bir zam geldi ve dalgalanma yaşandı. Zam furyası söz konusu oldu. Yeni yıl ile birlikte baklava fiyatı 200 liradan 175 liraya geriledi”

Dedi.

 2022’de Baklava Fiyatının Daha Da Düşmesi Bekleniyor

Girdi maliyetlerinin düşüş göstermesi ile beraber baklava fiyatlarının da 2022 senesi içerisinde daha da düşebileceğini vurgulayan Bayrakçı, fiyatların daha da düşeceği kanaatinde olduklarını söyledi. Bu ay içerisinde girdi maliyetlerinin düşüş yaşanması durumu gerçekleşirse oturup bir maliyet analizi yapacaklarını söyledi. Bunun sonucunda da gerekli çalışmaları yapacaklarını ve şu anda baklavanın kilosunun 175 liradan satıldığını söyledi. Şu anda baklavanın girdi fiyatlarında düşüş yaşandı, zamlara sebep olarak gösterilen döviz fiyatlarında düşüş olduğu ve buna bağlı bir şekilde baklavanın yapımında kullanılan malzemelerin fiyatlarında düşüş olduğunu ve olması gerektiğini bunun sonucunda da baklava fiyatlarının daha da düşeceğini söyledi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP