Yatırımcıların Dikkatine: Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Kritik Altın Açıklaması!
  • Finans 365
  • Altın
  • Yatırımcıların Dikkatine: Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Kritik Altın Açıklaması!

Yatırımcıların Dikkatine: Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Kritik Altın Açıklaması!

Beştepe'de gerçekleşen cumhurbaşkanlığı kabine toplantısı sonrasında altın hesapları ile ilgili çeşitli değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, değerli metal yatırımcılarını oldukça yakından ilgilendiren gelişmeleri değerlendirdi.  

ABONE OL
3 Şubat 2022 23:03
Yatırımcıların Dikkatine: Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Kritik Altın Açıklaması!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Altın İle İlgili Kararlar Paylaşıldı

2021 senesinin son haftalarında volatil hareket eden gram altının fiyatı ile dolar, hükümet yetkililerini adeta teyakkuza geçirmişti. Bu haber makalesinin kaleme alındığı dakikalar içerisinde 770 lira civarında alım satım işlemlerine tabi tutulan altının gram fiyatı, 1000 lirayı dahi aşmıştı. Bu açıdan bakıldığında yapılan toplantılarda yeni ekonomik araçların yürürlüğe sokulacağı açıklanmıştı. Buna ilişkin atılan adımlardan biri, altın ve yastık altındaki altınları ekonomiye geri kazandırılmasını içeriyordu. Bununla beraber Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının sonrasında çok kritik açıklamalarda bulunmuştu.

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası döviz tevdiat ve altın hesaplarından Türk lirasına dönüşüme yönelik tebliğleri yayınladık’ şeklinde konuşan Erdoğan, bankalardaki altına ilişkin hesaplarda tutulan varlıkların fiziki altınlar olarak da alınabileceğini; diğer taraftan darphane ürünleri bazında açılan hesapların ise fiziki altınlar şeklinde istenilebileceğini söyledi. İthalatçı ve ihracatçı firmalar açısından stopaj oranı sıfıra çekilmek suretiyle Türk lirası vadeli döviz satım ihalesinde başlandığını dile getiren Erdoğan, yastık altındaki altınların ise ekonomiye kazandırılması açısından ‘hurda altınlar’ değerlemesindeki rakamlarda değişiklik yapıldığını açıkladı. En son olarak da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, altına ilişkin açıklamalarında şu ifadeleri kullandı:

“Bankalardaki altın hesaplarında tutulan birikimler fiziki altın olarak da alınabilecek. Darphane ürünleri bazında açılan hesaplar, fiziki altın olarak istenebilecek. Kredi garanti fonu daha aktif çalışmasıyla ilgili protokol yakında hayata geçiliyor”

Dedi.

  2022 senesinin gelmesi ile beraber hükümet yetkilileri tarafından ekonomi ile alakalı yapılan açıklamalarda başta dolar kurunun yatırımcıya getirmiş olduğu kayıplar başla olmak üzere altın yatırımcılarını zarara sokmayacak şekilde çeşitli adımların atılması gerektiği ile ilgili açıklamalar peş peşe gelmeye başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kabine toplantısı sonrasında yapmış olduğu çok kritik açıklamalar, altın ve dolar kuru açısından bakıldığında 2022 senesi içerisinde nasıl bir rota çizileceği gözler önüne seriliyor.

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP