DOLAR

32,5038

0.08%
EURO

34,7826

-0.12%
ALTIN(gr)

2.496,26

0,50%
BİST 100

%
Bitcoin Düşmanlığı İle Bilinen Çin’in Beklenen Dijital Cüzdanı, Uygulama Mağazalarında Satışa Sunuldu
  • Finans 365
  • Kripto Paralar
  • Bitcoin Düşmanlığı İle Bilinen Çin’in Beklenen Dijital Cüzdanı, Uygulama Mağazalarında Satışa Sunuldu

Bitcoin Düşmanlığı İle Bilinen Çin’in Beklenen Dijital Cüzdanı, Uygulama Mağazalarında Satışa Sunuldu

Bütün kripto para borsalarına savaş açan ve Bitcoin kripto para madenciliği ile Bitcoin işlemlerini yasaklayan Çin hükümeti, şimdi de kendi kripto para cüzdanını piyasaya sürmeye artık çok yaklaştı. Çin'in E-CNY, adlı Merkez Bankası destekli dijital para birimlerine yönelik özel üretilmiş olan mobil cüzdan, iOS ve android uygulamalarında kullanıma sunuldu.

ABONE OL
3 Şubat 2022 23:03
Bitcoin Düşmanlığı İle Bilinen Çin’in Beklenen Dijital Cüzdanı, Uygulama Mağazalarında Satışa Sunuldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çin’in E-CNY Cüzdanı Artık Aktif Bir Şekilde Mobil Mağazalarda

Çin içerisinde faaliyet göstermekte olan bireysel kullanıcılar, artık bu uygulamayı mobil cihazlarına indirebilir ve ‘bireysel cüzdan oluşturma ve yönetme’ butonu altından bu uygulamayı kullanabilir. Blockbeats aracılığı ile aktarılan ekran görüntülerine göre ise kullanıcılar, direkt bir şekilde cüzdan üzerinden E-CNY gönderme ya da alma işlemlerini gerçekleştirebilecek.

Çin’in bu uygulamasının geliştiricisi ise Çin Merkez Bankası iletişim dijital para araştırma enstitüsü olarak görevli. Bu uygulamayı indirmek isteyen kullanıcıların ise Çin’deki 11 bölgede bulunması gerekiyor ve bunlar Dailn, Shenzhen, Suzhou, Xing’an, Chengdu, Shanghai, Hainan, Changsha, Xi’an, kingdao ile kış olimpiyatları’nın gerçekleştirileceği bölge olduğu aktarıldı. Dijita yuan, bu açıdan bakıldığında resmen toplu kullanım açısından piyasaya sürülmüş oldu ve kullanıcıların bu cüzdana olan ilgisi de merak edilmeye başlandı. Çin Merkez Bankası yetkilileri, 2020 senesinin nisan ayı içerisinde yapmış oldukları değerlendirmelerde dijital Yuan’ın özellikle de Pekin kış olimpiyatları 2022 esnasında kullanılabileceğini açıklamıştır. Şimdi ise cüzdanın piyasaya sürülmüş olması da aslında tam manası ile hedefin bu olduğunu ve olimpiyatların gerçekleştirileceği esnada söz konusu kullanım alanının açılabileceğini gözler önüne seriyor. Çin devletinin kripto paralara ilişkin genel yasaklamasının nedeninin de aslında e-CNY olduğu düşünülüyor.

 Peki Ne Olmuştu?

Çin hükümeti başta olmak üzere için Merkez Bankası yetkilileri tarafından yapılan açıklamalara göre ülkede Bitcoin başta olmak üzere diğer kripto para birimlerinin madencilik faaliyetleri başta olmak üzere alım-satım işlemlerinin yasaklanması kararı alınmıştı. Bu kararın alınmasından sonra ülkede bulunan kripto para madencileri, dünyanın çeşitli bölgelerine dağılarak buralarda madencilik faaliyetlerini yerine getirmeye devam etti.

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP