DOLAR

32,5301

0.11%
EURO

34,9763

-0.14%
ALTIN(gr)

2.439,75

0,16%
BİST 100

%
O Ülkede Kripto Para Yasa Tasarısı Kongreye Sunuldu

O Ülkede Kripto Para Yasa Tasarısı Kongreye Sunuldu

Dünyada pek çok ülkede olduğu gibi kripto para adaptasyonunda artış gösterdiği Peru’da yine aynı şekilde kripto paraları regüle etmek amacıyla bir kanun teklifi hazırladı ve kongre sunuldu. Kripto varlıkların ticarileştirilmesi adı altında oluşturulan kanun taslağı, Peru Kongresi’ne sunuldu. İlk hedef özellikle de kripto para alım satım işlemlerini gerçekleştiren şirketleri belli bir standardizasyon kurallarına dahil etmek.

ABONE OL
3 Şubat 2022 23:04
O Ülkede Kripto Para Yasa Tasarısı Kongreye Sunuldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Estonya‘dan Güney Kore’ye Latin Amerika ülkelerinden Avrupa’ya kadar pek çok yargı bölgesi, kripto paraların ne  şekilde regüle edileceğini konuşurken, bütün dünyadaki kripto para adaptasyonu ise giderek artış göstermeye başladı. 2022 senesinin başlarında iken henüz süper odada yeni bir kripto para yasa tasarısı hazırlanarak kongreye sunuldu. Kripto para piyasası açısından yasal bir altyapı oluşturmayı öngören kanun tasarısı, ‘kripto varlıkların ticarileştirilmesi’ adı ile anılıyor. Yasa tasarısının kongreye sunulduğu bilgisi ise kongrenin resmi internet sitesinde yer aldı.

Peru’da milletvekili Jose  Elias Avalos tarafından tanıtılan bu yasa tasarısına göre Peru’da ilk etapta amaç, kripto para borsaları ile cüzdan sağlayıcı firmaları regüle etmek. Tasarı, diğer taraftan ekosistem bağlantılı hizmet sağlayıcılarına yeni bir kamu sicilinin meydana getirilmesini içerebilecek standartlar açıklama ihtiyacını da giderecek. Kripto para yasa tasarısında kripto para bağlantılı firmaların, şüphe çeken işlemler ile alakalı kurumları bilgi vermesi gerektiği dile getirilirken, firmaları da aynı şekilde bankacılık ve sigortacılık kurumuna kayıtlı olmaları gerektiği açıklandı.

 Peru’da Kripto para adaptasyonu, 2020 senesi ile beraber ciddi oranda artış gösterdi

2020 senesinin sonlarına doğru Bitcoin kripto para biriminde başlangıç yapan ve daha sonrasında ise 2021 senesinin ilk aylarıyla beraber altcoinlerde de görülen büyük yükselişler, Peru’da da adaptasyonun ciddi biçimde artış göstermesini sağladı. 2021 senesinin ilk yarısındaki adaptasyon oranı, 2020’nin aynı dönemine oranla %10 oranında daha fazla evde. Uzmanların yapmış oldukları açıklamalara göre ise güvenlikle alakalı şüpheleri bulunan ciddi bir yatırımcı titreşiminde Peru’da regülasyonların gelmesinin sonrasında kripto paralara yatırım yapmayı beklediklerini belirtti. Şimdi Peru’da halkın büyük bir bölümü, kripto para piyasaları ile ilgili yasal bir düzenlemenin oluştuktan sonra kripto para borsaları yatırım yapmayı planladıklarını gelen son dakika haberleri arasında yer aldı. Peru kongresinde kripto para yasa tasarısını ele alacak ve kripto paraların, Peru’da hangi muamele ile karşılaşacağı netlik kazanacak. Konuyla alakalı herhangi bir gelişme meydana geldiğinde sıcağı sıcağına finans365.com olarak bu satırlardan sizlere sunacağız..

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP