DOLAR

32,3472

0.23%
EURO

35,0647

-0.21%
ALTIN(gr)

2.282,45

0,23%
BİST 100

%
O Ülkeden Son Dakika Kripto Para Yasağı Açıklaması Geldi!

O Ülkeden Son Dakika Kripto Para Yasağı Açıklaması Geldi!

Estonya'da kripto para alım satım işlemleri devam edecek. Estonya Ekonomi Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre kara para aklama karşıtı yasa kapsamı içerisinde kripto paraların alım satım işlemlerinde yasak geleceği hususundaki söylentilerin doğru olmadığı açıklandı.

ABONE OL
3 Şubat 2022 23:04
O Ülkeden Son Dakika Kripto Para Yasağı Açıklaması Geldi!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Geçtiğimiz pazar günü, Estonya Maliye Bakanlığı tarafından yapılan bir açıklamada kripto varlık hizmet sağlayıcıları açısından yeni taslak mevzuatın müşterilerin kripto sahibi olmalarını ve diğer taraftan kripto paraların alım satım işlemlerini yasaklamayacağını fakat VASP’ler açısından bakıldığında ise önerilmekte olan gereksinimlerinin, yüksek sermaye ihtiyaçları da dahil olmak üzere merkezi bulunmayan cüzdan yaratıcıları açısından geçerli olabileceği açıklandı.

 Açıklama, önerilen yasa tasarısının merkeziyetsiz finans (DeFi) ile non-custodial cüzdanlarını etkin bir biçimde yasak kıracağına yönelik haberlerin sosyal medya hesapları üzerinden yayılmasından sonra geldi. Non Custodial bir cüzdan, katılımcılara kripto paralarının ve özel anahtarlarının tam sahipliği hakkını vermektedir. Estonya Maliye Bakanı Keit Pentus, konuyla alakalı yapmış olduğu açıklamada tasarının özellikle de cüzdanların meydana getirilmesini azaltmak amacıyla VASP’ler açısından kara para aklama ile mücadele gerekliliklerini sıkılaştırmak amacıyla tasarlandığını söyledi. Yasa tasarısının onaylanması durumunda önerilen yasa uyarınca, Estonya VASP’leri’den hesap ya da cüzdan sunumu gerçekleştirilirken müşterilerini tanımlamaları talep edilecek. Öçıklamada aynı zamanda şu ifadelere yer verildi:

“Bu, mevzuatın müşterilerin sanal farklılıklara sahip olmasını ve bunların ticaretini yapmasını yasaklayacak herhangi bir önlem içermediği ve müşterilerin özel anahtarlarını cüzdanlar ile paylaşılmasının hiçbir şekilde gerektirmediği anlamına geliyor.”

Pazartesi günü bakanlık, önerisi gerçekleştirilen yasa tasarısı ile ilgili sıklıkla sorulan soruları da alalım bir bilgi sayfası daha paylaştı. Bakanlığa göre, önerilen yasa tasarısı, Estonya’nın VASP’leri düzenlemeye yönelik mali eylem görev gücü kılavuzuna verdiği cevap olarak biliniyor. Diğer taraftan Estonya Maliye Bakanlığı sözcüsü Mart Belkin, bir kripto para borsasına göndermiş olduğu bir elektronik postada, aslında tekliflerin teknolojiden bağımsız olduğunu söyledi. Belirli teknolojileri değil de sağlanan hizmetleri düzenleyeceklerini söyledi. Buradaki amaç ise bir finansal hizmet ile aynı fonksiyonları yerine getirdikleri sürece VASP’leri düzenlemektir nokta ifadelerine yer verdi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP