DOLAR

32,5895

0.34%
EURO

34,8495

0.32%
ALTIN(gr)

2.499,73

0,63%
BİST 100

%
Kazakistan Olayları, Bitcoin’i Vurdu!

Kazakistan Olayları, Bitcoin’i Vurdu!

Dünyanın en büyük 2. kripto para madenciliği konumu özelliğini taşıyan Kazakistan’daki Bitcoin çalışmalarının aksaması sebebi ile %8’den daha çok düşerek 43 bin doların altına düştü.

ABONE OL
3 Şubat 2022 23:04
Kazakistan Olayları, Bitcoin’i Vurdu!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dünyanın en değerli kripto para birimi olarak bilinen Bitcoin, en büyük 2. madencilik merkezi Kazakistan’da meydana gelen olaylar sebebiyle 29 Eylül tarihinden itibaren en düşük seviyesine geriledi.

Kazakistan’daki olaylar sebebiyle BTC kripto para madencilerinin yüzde 15’inin İnternet erişiminin kesildiği açıklanırken, Kazakistan’da internet hizmetinin problemli olduğu aktarıldı. NetBlocks İnternet Gözlemevi izleme grubundan elde edilen son dakika verilerine göre internet bağlantı seviyelerinin Kazakistan’ın tamamından normal seviyelerin yalnızca %5’inde problemsiz bir şekilde sağlandığı vurgulandı.

Bitcoin İçin Kazakistan, Çok Kritik Bir Öneme Sahip

2021 senesinin mayıs ayı içerisinde Çin hükümetinin Bitcoin kripto para madencilerine koymuş olduğu yasağın sonrasında Kazakistan’a gelen madencilerin, ülkeyi seçme sebebi ise hem konum itibariyle yakınlık hem de ülkenin büyük bir enerji üreticisi olmasaydı. Kazakistan, tek değişken maliyetlerinin tipik bir şekilde enerji olduğu düşük maaşlı bir piyasada rekabet eden madenciler açısından büyük bir teşvik olan, bol ve ucuz miktarda enerji sağlayan kömür madenlerine ev sahipliği yaptığı için halihazırda dünyanın en büyük 2. Bitcoin üreticisi konumunda bulunuyor.

Cambridge alternatif finans merkezi tarafından elde edilen verilere göre ise Kazakistan, bütün kripto para madenciliğinin %18.1’i ile küresel Bitcoin madenciliği piyasasındaki pay açısından Amerika Birleşik Devletleri’nin hemen sonrasında yer alırken, meydana gelen internet kesintisinin kalıcı ve istikrarlı bir bölge arayışı içerisinde olan madencilere darbe vurdu. Uzmanlar ise madencilerin, ABD‘ye gitmeyi hedeflediklerini altını çizerken, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki güvenlik seviyesi sebebiyle Bitcoin kripto para biriminin daha güvenilir bir kripto para birimi haline gelebileceğini açıklıyor.

Peki Neler Olmuştu?

Kazakistan’da akaryakıt zamlarını protesto eden halk, pek çok yeri tahrip etti, tahrip edilen yerler arasında trafo merkezleri de olduğu için elektrik kesintisi ile beraber internet hatlarında kopukluk meydana geldi. Bu durum, kripto para madenciliği yapan madencilerin işini sekteye uğrattı. Bu durum, Bitcoin kripto para biriminin değer kaybı yaşanmasına sebep oldu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP