DOLAR

32,4504

-0.15%
EURO

34,8290

-0.66%
ALTIN(gr)

2.441,26

0,23%
BİST 100

%
Kazakistan Olaylarıyla Beraber Akaryakıt Fiyatları Yükseldi

Kazakistan Olaylarıyla Beraber Akaryakıt Fiyatları Yükseldi

Petrol, OPEC+ üyesi bazı devletlerde meydana gelen siyasi problemler akabinde art arda 3 defa haftayı yükselerek kapattı.

ABONE OL
3 Şubat 2022 23:04
Kazakistan Olaylarıyla Beraber Akaryakıt Fiyatları Yükseldi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Petrol fiyatları, dünyanın genelinde yükseliş trendini devam ettirirken, diğer taraftan Opec+ nın üretim ile ilgili artış kararı alması, Kazakistan ve Libya’da meydana gelenler yükseliş trendini hızlandırdı. Dünyada üst üste gelen olay ve açıklamalar sonrasında artış gösteren petrol fiyatlarının Türkiye‘deki akaryakıt fiyatlarında da artış şeklinde yansıması bekleniyor.

Kazakistan’ın Tengiz Sahasında Üretim Olumsuz Etkilendi

Kazakistan’da meydana gelen karışıklıklar akabinde Kazakistan’ın en büyük petrol üreticisi, Tengiz sahasındaki üretim faaliyetlerinin olumsuz bir şekilde etkilendiği dile getirilirken, Libya’ da meydana gelen üretim problemleri de sürüyor.

 Petrol, 80 Dolar Seviyelerinden İşlem Görüyor

Hafta içinde petrol, Opec+ üretim artış kararına varamazsın rağmen Kazakistan ve Libya’da meydana gelen problemler sonrasında piyasaların arzında sıkışıklık olacağı öngörüsü sebebiyle yükselişine devam etti  New York vadelileri, geçtiğimiz 4 seans içerisinde totalde %6 oranında yükselme kaydederek 80 dolar civarında işlem görmeye başladı.

 Arz Sıkışıklığı İhtimali Petrol Fiyatlarına Baskı Yapıyor

Petrol piyasaları yükseliş şeklinde hareketine devam ederek ileride arz sıkışıklığı yaşanabileceğini sinirlerini şimdiden verdi.

Opec’in Almış Olduğu Üretim Artışı Kararına Ulaşılması İse Çok Zor Görünüyor

Opec+, bu hafta yapmış olduğu aylık toplantısında şubat ayı açısından günlük 400 bin varil üretim artışı kararına varmış da fakat bazı üyelerinin hedeflerini tutturan maması sebebiyle bu rakama ulaşılması zor gibi görünüyor.

Libya’ da Milisler, Petrol Üretimine Zarar Veriyor

Libya’ da millislerin başlatmış oldukları olaylar, petrol üretimine de zarar verirken, diğer tarafta Rusya’da ise geçtiğimiz ay, üretim 9 rakamlarını artırmakta başarısız olmuştu.

Omicron Varyantı İle Alakalı Görüşlerde Petrol Fiyatlarını Artırdı

Panda Asia Pasific Pte Ltd. Kıdemli analist Jeffrey Halley,

“Finansal piyasaların doğru ya da yanlış bir şekilde omicron varyantını geçici bir anormallik olarak değerlendirilmesi, petrolün son birkaç haftadır ralli yapmasına sebep oldu”

Dedi.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP