DOLAR

32,4504

-0.15%
EURO

34,8290

-0.66%
ALTIN(gr)

2.441,26

0,23%
BİST 100

%
Çin’den Kripto Para Borsalarını Darmaduman Edecek Karar

Çin’den Kripto Para Borsalarını Darmaduman Edecek Karar

2021 senesinin eylül ayı içerisinde kripto paralar ile alakalı bütün faaliyetleri yasaklayan Çin hükümeti, bugün ise kripto para madenciliğini 'ortadan kaldırılması gereken endüstriler' arasına dahil ettiğini resmen açıkladı. Duyuru, Çin devlet dairesi ulusal kalkınma ve reform komisyonu tarafından yapıldı.

ABONE OL
3 Şubat 2022 23:04
Çin’den Kripto Para Borsalarını Darmaduman Edecek Karar
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kripto para madenciliğinin en büyük kaynağı olan Çin, kripto paralar ile alakalı bütün işlemleri yasakladığını ve bu yasağa aldırış etmeden faaliyette bulunan kişilere ceza uygulanacağını dile getirmişti. Bu açıklamanın hemen sonrasında kripto para borsalarında çok sert bir düşüş meydana gelmişti.

Çin hükümetinin kripto paralara yönelik fikir aynı doğrultuda seyrederken bugün ise önemli bir haber daha kulislere yansıdı. Çin’de kripto para piyasasının önemli gelişmelerini dile getiren için gazetesi Wu Blockchain Çin hükümetinin bugün yani 10 Ocak tarihinde kripto para madenciliği tamamen ortadan kaldırmak amacıyla harekete geçtiğini yazdı.

Çin, Kripto Para Madenciliği Tamamen Ortadan Çalışıyor

Çin’de meydana gelen kripto gelişmeleri kaleme alan gazete, haberin kaynağını ise doğrudan Çin devlet dairesi ulusal kalkınma ve reform komisyonunun ilanı şekilde paylaştı. İlgili haber, doğrudan Türkçeye çevrildiğinde ise ‘sanal para ile madencilik faaliyetlerinin ortadan kaldırılması gereken endüstriler’ kategorisi karşımıza çıkıyor. Çin,düşük enerji tutarları ile beraber küresel kripto para alım satım işlemlerinin yüzde 80’ine ev sahipliği yapıyordu. Çin’in Kripto paralara yönelik almış olduğu sert önlemlerin sebebi ise  bir taraftan çevresel riskler olarak düşünürken diğer taraftan ise Çin Yuan’ına dijital yol açmak amacıyla kripto paraları engellediğini ortaya atılıyor. Sadece 2021 senesi içerisinde Çin’in 17 devlet dairesi, yaklaşık 180 blok zinciri projesini açıklamıştı. Bu projeler ise blok zincir teknolojisinden yararlanıyor ve kripto paralarla alakalı bir çalışmaya yer veriyordu.

 Diğer taraftan Çin, kripto paralara ilişkin yasağını getirmeden önce bu yasağı yönelik işaret eden çeşitli açıklamalarda bulunmuştu. Çin’den ayrılarak değişik ülkelere göç eden kripto para madenciliği başta Kazakistan olmak üzere pek çok dünya Devleti’ne dağıldı. Ancak son zamanlarda Kazakistan’da meydana gelen problemler, madencilerin başka yerlere göç etmesine sebep olacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP