DOLAR

32,5449

0.13%
EURO

34,9416

-0.19%
ALTIN(gr)

2.439,59

0,15%
BİST 100

%
Kripto Para Borsasına Saldırı

Kripto Para Borsasına Saldırı

Kripto para borsası her geçen gün daha çok rağbet gören ve güçlenen bir dijital para sektörü. Kripto para borsasının bu kadar rağbet görmesi ve güçlenmesi kripto para saldırı haberlerini de her geçen gün arttırmaktadır. Son olarak siber korsanların saldırdığı kripto para borsası LCX, saldırı sonucu 6.8 milyon dolarlık kayba uğradığını ve kripto paraların başka kripto para cüzdanlarına aktarıldığını duyurdu.

ABONE OL
3 Şubat 2022 23:04
Kripto Para Borsasına Saldırı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

2022 Kripto Para Borsasındaki Düşüş Devam Ediyor

Saldırı sonrası kripto para borsası düşüşü devam ediyor. FED (Amerika Merkez Bankası) toplantısının ardından sıkı para politikasına yönelik olarak yatırımcılara tavsiyelerde bulundu. Yine Kazakistan’da da saldırı sonrası internet kesintisi ve kaos kripto para yatırımcılarını derinden sarstı. Tüm dünyada en büyük 2. kripto para madenciliği merkezi olan Kazakistan’da yine madencilik faaliyetleri neredeyse durma noktasına geldi.

Bitcoin’de 42.500 $ Kayıp

Bitcoin kripto para borsasına yapılan saldırının ardından 42.500 $’a çekilmek zorunda kaldı ve satışlarla birlikte 40.501 $’a geriledi. Bitcoin bu düşüş ile birlikte 2021 Eylül ayında yaşadığı bitcoin düşüşü ile birlikte dört aylık süreç içerisinde en düşük seviyeye indi. Yine ETH (ethereum) da bu saldırı ile birlikte sert bir düşüşe geçti. 3000 $’a kadar gerileyen ethereum bu gidişle kripto para borsalarındaki tahtını kaybedecek gibi görünüyor.

Piyasada Panik Havası Hakim

Saldırının ardından kripto para borsalarındaki düşüş piyasadaki endişe ve paniğin artmasına yol açtı. Bu sert düşüşün ardından neredeyse tüm coin türlerinde sert düşüşler meydana geldi. Kırmızıya bürünen kripto para düşüşü kripto para borsalarına yatırım yapan yatırımcıların borsalara olan güvenini ciddi anlamda sarstı.

6.8 Milyon Dolar Kayıp Meydana Geldi

Saldırının ardından LCX para borsasında ethereum hesaplarının anonim bir cüzdana transfer edildiği dikkat çekti. Bunun yanı sıra LINK, SAND, QNT, ENJ gibi sekiz kripto para biriminin de başka cüzdanlara gönderilmesi ile birlikte LCX para borsasındaki düşüş 6.8 milyon dolara yükseldi. Bu kripto para düşmesi ile birlikte LCX saldırının ardından işlemleri durdurarak hesapların güvenliğini kontrol ederek gerekli önlemleri aldı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP