DOLAR

32,5038

0.08%
EURO

34,7826

-0.12%
ALTIN(gr)

2.496,26

0,50%
BİST 100

%
Kripto Para Madenciliğinde İlginç Uygulama: Tesla Aracıyla Aylık 800 Dolar Kazanıyor

Kripto Para Madenciliğinde İlginç Uygulama: Tesla Aracıyla Aylık 800 Dolar Kazanıyor

Tesla sahibi bir youtuber, arabası ile aylık 800 dolara kadar kripto para madenciliği yaptığını söylüyor. Siraj Raval adındaki bir youtuber, geliştirmiş olduğu uygulamanın, garantisini geçersiz sayacını fakat buna değer olduğunu açıklıyor.

ABONE OL
3 Şubat 2022 23:05
Kripto Para Madenciliğinde İlginç Uygulama: Tesla Aracıyla Aylık 800 Dolar Kazanıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Youtuber Siraj Raval, bir televizyon kanalına Tesla model aracının günde yaklaşık 20 saat Bitcoin ve Ethereum çıkardığını söyledi.

Tesla aracını, tekerlekleri olan bir bilgisayar şeklinde gördüğünü dile getiren ünlü youtuber Siraj Raval, arabasındaki elektrik prizine bir inverter taktıktan sonra bunu Bitcoin madenciliği yazılımı şeklinde çalıştıran bir bilgisayara güç sağlamak amacıyla kullanıldığını dile getirdi. Youtuber, BTC ile Ether Kripto para birimi değerlerine bağlı bir şekilde aylık 400 ila 800 dolar arasında kazanç elde ettiğimiz söyledi. Ünlü youtuber, yapmış olduğu işlemin 8 seneye kadar kapsayan araç garantisini geçersiz kalabileceğini fakat yine de buna değeceğini söylüyor.

 

Raval, Kripto para madenciliği gerçekleştiren birbirine bağlı grafik işleme birimlerin iyi çalıştırmak amacıyla arabanın pilini de kullandığını ifade etti. Ünlü youtuber, Tesla pili ile günde yaklaşık 20 saat kripto para madenciliği yaptığını ve fişi prize taktığı için aylık 30 kilo 60 dolar ödeme gerçekleştirdiğini söyledi.

Ünlü Youtuber Siraj Raval’ın Anlattıklarına Karşı Çıktılar

Ünlü youtuber, Tesla aracı ile para kazandığını söylese de aslında bu konuda daha önce denemeler yapmış kişilerden çeşitli itirazlar gecikmedi. Wisconsin’de elektrikli araç satıcısı olarak çalışan Chris Allesi, CNBC’ye vermiş olduğu röportajda kripto para madenciliği yapmak amacıyla bir Tesla aracının kullanmanın buna değmediğini ifade etti. Aynı zamanda Tesla aracını kripto para madenciliği açısından kullanmış. Fakat ünlü youtubedan değişik olarak aracını, 2017 senesinden önce satın aldığı için firmanın ücretsiz ömür boyu Supercharging programını erişim elde etmiş. Yani aslında pili şarj etmek amacıyla ödeme yapması gerekmiyor. Aynı zamanda bu avantajına rağmen yeteri kadar karda olmadığı için kripto para madenciliğinden vazgeçtiğini ifade etti. Tesla bilgisayar korsanı ve kripto para madenciliği gerçekleştiren Thomas Sohmers, yine aynı şekilde CNBC kanalında vermiş olduğu röportajda ünlü youtuberın iddialarından şüphe duyduğunu ve arabasını madencilik açısından kullanarak bu kadar fazla kar elde etmenin ise kesinlikle mümkün olmayacağını söyledi.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP