DOLAR

32,5038

0.08%
EURO

34,7826

-0.12%
ALTIN(gr)

2.496,26

0,50%
BİST 100

%
Bitcoin Hala Dalgalanmaya Devam Ediyor

Bitcoin Hala Dalgalanmaya Devam Ediyor

2022’nin başından itibaren borsaya saldırı, Federal Rezerv ve ABD hareketleri ve daha pek çok sebep kripto para borsası değerinde ciddi dalgalanmalar görülmesine yol açıyor. Yeni yıla hiç beklenilen yükselişi yakalayamayan bitcoin, 40.000 $’ın altına düşerek kripto para yatırımcılarını ciddi anlamda endişelendirdi. Amerika ise yaptığı açıklama ile rüzgarın tersine esebileceğine işaret etti.

ABONE OL
3 Şubat 2022 23:05
Bitcoin Hala Dalgalanmaya Devam Ediyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ABD Yıllık Enflasyonu Açıkladı

Her yıl yıllık enflasyon oranlarının açıklandığı toplantıda Amerika enflasyon oranı beklenen %7’lik seviyeye ulaştı. Bu yüzde ile ABD’de son 40 yılın en yüksek enflasyon seviyesine çıkılmış oldu. Yükselen enflasyon ile birlikte kripto para borsasında ve geleneksel piyasada büyük etki yarattı. Her ne kadar Bitcoin enflasyona dayanıklı bir yapıya sahip olsa da, kripto para borsasının yükselişe geçmesine yardımcı olabilir.

Bitcoin Yükselişe Geçti!

Bitcoin ilk büyük düşüşünün ardından ara ara yükselse de düşüşe geçme eğilimini de sürdürmeye devam ediyor. Bugün Amerika yıllık enflasyon oranının beklentilerin üzerinde gelmesi ile birlikte Bitcoin’in değeri ise 44.000 $’ın üzerine çıktı. Birkaç saat içerisinde tekrar 43 bin dolar bandına gerileyen BTC değerinde ara dalgalanmalar bir süre daha devam edecek gibi duruyor. 40.000 $’ın altına düştükten sonra tekrar ciddi anlamda yükselişe gelmeye başlayan Bitcoin’in önümüzdeki günlerde yükselişe geçme şansı yüksek gibi görünüyor.

Enflasyonu Düşürecek Önlemler Alınacak!

Amerika’nın ekonomik buhranın ardından 40 yıl içerisindeki en yüksek seviyeye ulaşması Amerika vatandaşları ve ABD ekonomisine bağlı olan diğer ülkeleri ciddi anlamda endişelendirdi. FED (Amerika Merkez Bankası) Başkanı Powell yaptığı açıklamada seviyeyi düşürmek için ellerinden geleni yapacaklarını dile getirdi. Enflasyonu düşürmek için faiz artırımı gibi yöntemler uygulanırsa Bitcoin düşüşü tekrar gündeme gelecek gibi görünüyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP