DOLAR

32,6061

0.11%
EURO

34,9720

0.27%
ALTIN(gr)

2.427,39

0,19%
BİST 100

%
Kazakistan, Kripto Para Dünyasını Nasıl Altüst Etti?

Kazakistan, Kripto Para Dünyasını Nasıl Altüst Etti?

Çin hükümeti tarafından kripto para madencilik faaliyetlerinin yasaklanmasının sonrasında Bitcoin kripto para madenciliği gözdesi haline gelmeyi Başaran Kazakistan, ABD’den sonra ikinci Merkez konumuna gelmeyi başardı. İç karışıklık sebebiyle şimdi de kabus yaşatmaya başladı. Ülkedeki sayısız çiftlikte madencilik faaliyetleri dururken, ne zaman eskiye döneceğini kimse bilmiyor.

ABONE OL
3 Şubat 2022 23:05
Kazakistan, Kripto Para Dünyasını Nasıl Altüst Etti?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Şu anda dünyanın gözü kulağı Kazakistan’da. Uzun yıllardır oldukça sakin bir yaşantıyı sürdüren Kazakistan, hükümetin almış olduğu zam kararlarından sonra adeta çileden çıktı. Zam kararından sonra hayat pahalılığından şikayetçi olan kazaklar, sokakları adeta savaş alanına çevirirken, diğer taraftan Kazakistan’ın kriptonun 2.Merkezi konumuna da darbe indirdi. Kripto piyasasını ciddi manada sallayan arbede ortamı, nasıl ve ne şekilde ortaya çıktı? Hadi gelin hep birlikte kripto para madenciliği 2. Merkezi olma özelliğini taşıyan Kazakistan’ın ne için karıştığı ve kripto dünyasına nasıl bir zarar verdiğini ele alalım.

Kazakistan, Amerika Birleşik Devletleri’nden sonra kripto para madenciliğinde dünyanın ikinci merkezi özelliğini taşıyordu. İşin güzel tarafı ise hükümet, bunun zaten farkındaydı. Kazakistan’daki eski ve boş depolar, maden çiftliklerinin korunması açısından adeta biçilmiş bir kaftan gibiydi. Üstelik soğuk iklim, cihazları soğutmak amacıyla gerekli olan ekstradan maliyetleri de devre dışı bırakıyordu. Her açıdan bakıldığında Kazakistan, kripto para madenciliğinin üssü olmayı çok hak ediyordu. Ancak bir yere kadar…

 Çin Kovdu, Kazakistan Kucak Açtı!

Bilindiği gibi Çin hükümeti, kripto paralara her zaman sert çıkıyordu. Fakat Çin, uzun bir süre kripto para madenciliği merkezi konumunda kaldı. Öyle ki dünya genelindeki madencilerin yüzde 60’tan fazlası içinde yerleşik bir şekilde faaliyetlerini sürdürüyordu. Fakat 2021 senesinde yapılan bir açıklama ile beraber Çin’deki madencilerin planları adeta alt üst oldu. Çin hükümeti, madencilik faaliyetlerinin yasaklandığını bir ilan ile duyurdu. Bu yasaklama kararının sonrasında madencilerin büyük bir bölümü Kazakistan’a göç etti. Zira Kazakistan, Çin hükümeti tarafından kovalanan kripto para madencilerine kucak açtı. On binlerce cihazın nakliyesi başta olmak üzere madenciler açısından hiç de zor olmayan bir yolculuk başlamıştı. Meydana gelen bu gelişmeler, Kazakistan’ın madencilerin gözdesi haline gelmesini sağlamıştı ta ki 2021 senesinin Ekim ayına kadar…

Kazakistan’ın, geçtiğimiz günlerde başlangıç yapan karışıklıklar sebebiyle Bitcoin kripto para madenciliği kabusu haline geldi. Hükümet tarafından akaryakıt zamlarını protesto eden vatandaşlar, önlerine çıkan bütün kamu kurumları başta olmak üzere her yeri talan etti. Kazakistan devlet başkanı tarafından yapılan Bir açıklamada elektrik kesintisi kararı alınmıştı. Bu karardan hemen sonra internet kesintisi de meydana gelince bitcoin başta olmak üzere diğer kripto para birimlerinin madencilik faaliyetlerinin yapılması durdu. Faaliyetlerin durması ile beraber Bitcoin kripto para biriminin fiyatında ciddi manada düşüş meydana geldi. İspanya, yapmış olduğu açıklamada Kazakistan’da bulunan kripto para madencilerini kabul edebileceklerini söyledi. Şimdilik Kazakistan’da Kripto para madencilik faaliyetlerinin ne zaman başlayacağı, arbedenin ne zaman son bulacağı, hükümetin akaryakıt zam kararından vazgeçip geçmeyeceği merak edilmeye başlandı. Konuyla alakalı herhangi bir gelişme meydana geldiğinde finans365.com olarak sizlere sunacağız.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP