DOLAR

32,5038

0.08%
EURO

34,7826

-0.12%
ALTIN(gr)

2.496,26

0,50%
BİST 100

%
Deflasyonist Krizin Bitcoin Fiyatı Üzerindeki Etkileri

Deflasyonist Krizin Bitcoin Fiyatı Üzerindeki Etkileri

Bitcoin kripto para birimi, piyasaya sürüldüğü günden itibaren en büyük sınavlardan birine hazırlık içerisinde. Cathie Wood ile diğerleri deflasyonist bir krizin geleceğini öngörüyor. Peki ne için Bitcoin kripto para biriminin yükseleceğine yönelik tahminlerde bulunuyorlar?

ABONE OL
3 Şubat 2022 23:05
Deflasyonist Krizin Bitcoin Fiyatı Üzerindeki Etkileri
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Deflasyonist bir iktisadi durumda, genel itibarıyla hisse senedi yatırımları çok büyük bir düşüşe giriyor. Gündemi meşgul eden sonra tam olarak bu. Önümüzdeki dönem içerisinde deflasyonist ekonomi kavramını çok daha iyi bir şekilde anlayacağız.

Deflasyonist Kriz İle Bitcoin

Bitcoin kripto para birimi genel itibariyle enflasyon rakamlarına ve hiper enflasyona karşı en iyi koruma şeklinde savunuluyor. Doların değerinin güç kazandığı deflasyon ortamında Bitcoin kripto para biriminin aynı şekilde düşüş göstermesi gerekiyor. Peki uzmanlar ne için hem doların değer alacağını hem de deflasyonist ortamda Bitcoin kripto para biriminin yükseleceğini savunuyor?

Gen66 takma ismi kullanan redditör insanlara bunu soruyor. Bitcoin kripto para birimi ile dolar endeksi ters yönde hareket etmeye devam ediyor. Bu durumu gözlerle görebilmek amacıyla 26 Ocak tarihinde gerçekleştirilecek Amerikan Merkez Bankası FED açıklamalarını takip etmekte fayda olacaktır. Eğer ki yapılan açıklamalar dolar endeksinin yukarı bir şekilde taşıyacaksa o zaman Bitcoin kripto para birimi düşüşe geçecektir. Tam tersi bir durumun meydana gelmesi halinde Bitcoin yükselecek. Defaten yaşanılan bu senaryo Cathie Wood gibi parasal kurtların gözünden kaçmayacak delalbet.

Deflasyon, Bitcoin’i Nasıl Etkiliyor?

Kısa vade içerisinde popüler görüş, yaşanacağı gibi doların değer aldığı bir senaryoda Bitcoin kripto para birimini düşüşe geçecek yönünde fakat uzmanlar onu takip eden çok sayıda öncü isim tam tersinin olacağını söylüyor. Onu destekleyenlere kulak vermekte fayda olacaktır ve savunmalarını dinlenmek, yatırım gerçekleştirmek isteyen kişilerin işine yarayacaktır.

 

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP