DOLAR

32,5038

0.08%
EURO

34,7826

-0.12%
ALTIN(gr)

2.496,26

0,50%
BİST 100

%
Amerikalı Yatırımcıların Çoğu Kripto Yatırımına Bakın Ne Zaman Başlamış?

Amerikalı Yatırımcıların Çoğu Kripto Yatırımına Bakın Ne Zaman Başlamış?

Yapılan bir ankete katılım sağlayanların %46'sı kriptoya bin dolar ya da daha az yatırım gerçekleştirdiği, yüzde 25'lik bir bölümünün ise 1000 ve 10 bin dolar arasında kripto para tuttuğunu belirtti.

ABONE OL
3 Şubat 2022 23:05
Amerikalı Yatırımcıların Çoğu Kripto Yatırımına Bakın Ne Zaman Başlamış?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bu anketin sonuçlarına göre ABD’deki kripto para sahiplerinin büyük bir bölümünün kripto para birimlerine yapmış oldukları ilk yatırımlarını geçen sene yaptıklarını gözler önüne serdi.

Huobi Global Araştırma şirketinin hazırlamış olduğu ‘Crypto Perfeption Report 2022 adı altında düzenlenen rapora göre Amerika Birleşik Devletleri’ndeki kripto para sahiplerinin %70’inin Bitcoin kripto para birimi gibi kripto para birimlerine yatırım gerçekleştirmeye 2021 senesinde başladıklarını ortaya çıkardı. Firma, yapmış olduğu bu anketi 2021 senesinin aralık ayı içerisinde, kripto para ile alakalı bilgilerini değerlendirmek amacıyla yaklaşık 3100 Amerikalı yetişkin ile düzenledi. Gerçekleştirilen bu anketin amacı, katılımcıların 2021 senesindeki kripto piyasasının yükselmesi hususunda ve kripto paralarla alakalı genel manada ne düşündüklerini gözler önüne sermek.

Düzenlenen anketin sonuçlarına göre bu ankete katılım sağlayanların %68’lik bir bölümünün kripto paralara ilk yatırımlarını 2021 senesinde ve yüzde 20’lik büyük bir bölümünün ise 2 yıl önce kripto para alım satım işlemlerini gerçekleştirerek para kazanmaya çalıştıklarını gösterdi. Ankete cevap verenlerin yüzde 12’lik bir bölümü ise ilk kripto para yatırımlarını bundan 4 yıl önce yaparken yüzde 9’u ise 4 yıldan daha fazla bir süre önce kripto para birimlerine yatırım yapmaya başladıklarını gösterdi.

Anket sonuçları, ankete katılım sağlayanların kripto paralara çok daha fazla yatırım yapmadığı gösterdi. Ankete cevap verenlerin %46’sı, kripto para birimlerine bin dolar ve daha da az yatırım gerçekleştirdiklerini belirtti. %25’lik bir bölümü ise 10000 ile bin dolar arasında kripto para tuttuklarını açıkladı. Yapılan anket, katılımcıların %42’sinin kripto para birimlerine yatırım gerçekleştirmenin çok şüpheli olduğunu düşünmelerinin kripto piyasasına hakim olan şüpheciliğin halen devam ettiğini gösteriyor. Katılımcıların %34’lük bir bölümü ise piyasa regülasyonları ile ilgili endişelerini açıklarken yüzde 24’ü ise kripto para birimlerini yatırım gerçekleştirmek amacıyla yeterli sermayelerinin olmadığını açıklıyor.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP