3600 Ek Gösterge Düzenlemesi İle Maaşlara Oranda Zam Yapılacak!

3600 Ek Gösterge Düzenlemesi İle Maaşlara Oranda Zam Yapılacak!

3600 ek gösterge çalışması son dönemlerin en çok tartışılan hususlarının başında geliyor. Bunun üzerine yapılacak en düşük maaş düzenlemesi ile beraber 1500 liralık bir artış olması söz konusu.

ABONE OL
3 Şubat 2022 23:06
3600 Ek Gösterge Düzenlemesi İle Maaşlara Oranda Zam Yapılacak!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Uzun zamandır 3600 ek gösterge üzerindeki tartışmalar ile beklentiler sürüyordu. Bunun üzerine beklentilerini sürdüğü husus ile ilgili somut adımlar yavaş yavaş atılmaya başlandı. Çalışmanın bu sene içerisinde gerçekleşmesi öngörülüyor. Uzun senelerdir pek çok devlet memuru, 3600 ek gösterge ile ilgili adım atılmasını talep ediyordu fakat henüz somut bir adım atılmamıştı.

Çalışmanın yerine getirilmesinin sonrasında uzun zamandır kıdemler arasında süren maaş eşitsizliği ortadan kaldırılacak. Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ‘kaymakam bundan sonra emrinde bulunan çalışandan daha düşük ücret almayacak’ şeklinde açıklama yapmıştı. Bu açıklamanın sonrasında düzenlemenin artık hayata geçirilmesi bekleniyor.

3600 Ek Gösterge İle Beraber Maaşlar Da Ciddi Oranda Artış Olacak

3600 ek gösterge ile beraber maaşlar da ciddi bir artışın olması öngörülüyor. Bu durumdan 35 yıllık hizmet sürecini tamamlamış olan din görevlisi, öğretmen, polis ile emekli vatandaşların yararlanması bekleniyor. Emekli aylıkları düzenlemenin yaşama geçirilmesinin hemen akabinde 1150 lira civarında bir artış meydana gelecek. Aynı artışın aynı şekilde emekli ikramiyelerinde de yaşanması bekleniyor. Böylelikle emekli ikramiyeleri 37 bin lira olacak.

Çalışma ve sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından bir süre önce memur-sen ile gerçekleştirilen görüşmelerin tamamlanması bekleniyor. Yalnızca belirlenen meslek gruplarının da değil aynı şekilde bu sürecin arttırılması açısından çeşitli çalışmalar halen devam ediyor. Çalışan ile emekli olan vatandaş arasındaki ücret farkının çok fazla olduğu açıklandı. Böylelikle yeni çalışmanın bu farkı biraz daha kapatması bekleniyor.

Kamuda Yükselmek Daha Da Kolaylaşacak

Yalnızca belirlenen meslek grupları değil diğer taraftan idari kadro ile yardımcı hizmetlilerin de aynı şekilde bu süreçten faydalanmaları bekleniyor. Bununla beraber emekli aylıkları, ikramiyelere %30 oranında çok ciddi manada bir zam yapılacak. 3600 ek gösterge çalışmasının yapılması sonrasında yalnızca maaşlar açısından değil aynı zamanda kamuda çalışan vatandaşların yükselmeleri ve ilerlemeleri için yapılan düzenlemeler de aynı şekilde geliştirilmiş olacak.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP