DOLAR

32,3675

0.14%
EURO

34,9887

-0.27%
ALTIN(gr)

2.324,02

0,21%
BİST 100

%
İnceleme Başlatılıyor! Bitcoin İçin Kritik Tarih

İnceleme Başlatılıyor! Bitcoin İçin Kritik Tarih

ABD'de, kripto para madenciliği operasyonlarının maruz kaldığı enerji tüketiminin neticelerini araştırmak amacıyla çalışmalara başladı. Hükümet, 20 Ocak tarihinde kripto para birimlerinin içinde bulundukları durumu değişik boyutları ile ele alacak.

ABONE OL
3 Şubat 2022 23:06
İnceleme Başlatılıyor! Bitcoin İçin Kritik Tarih
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Son dönemlerde bütün dünyada kripto para madenciliği yatırımlarının gerçekleştirilmesinin özellikle de elektrik enerjisi tüketimini artırdığı gerekçesiyle pek çok dünya devleti bu faaliyetleri kısıtlama ve yasaklama girişiminde bulunurken, dünyada kripto para madenciliği açısından bakıldığında 1. Sırada yer alan Amerika Birleşik Devletleri’nde kripto para madenciliğinin elektrik enerjisi tüketimini en aza indirilmesi açısından çeşitli çalışmalara başlayacak.

2021 senesi içerisinde daha sağlıklı bir alt yapıya kavuşması açısından kripto paralara yönelik çok önemli adımlar atıldı. Bu adamların en çok konuşulan ise şüphesiz ki Amerika Birleşik Devletleri’nde kripto para endüstrisini de oldukça yakından ilgilendiren maddelerinde 1,2 milyon dolarlık altyapı paketi oldu.

Blockchain ağında faaliyet gösterenlerden konu ile alakalı bazı raporlar talep edilebilmesi ve bu faaliyette bulunanların kazançları üzerinden vergi alınmasının yolunun açıldığı yasa tasarısının bu ay içerisinde yasal bir hal alması bekleniyor.

Bununla beraber aynı zamanda Amerika Birleşik Devletleri, kripto paralar açısından çok önemli bir kararı daha almak amacıyla çalışmalara başlıyor. Hükümet, 20 Ocak tarihinde kripto para birimlerinin durumunu değişik yönleri ile ele almaya hazırlanıyor. Yoğun karbon ayak izi nedeniyle ağır tartışmalara konu olan Bitcoin kripto para birimi, tüm yönleriyle ele alınacak.

20 Ocak’ta Bitcoin İçin Kritik Gün

Kripto para madenciliği operasyonlarının maruz kalmış oldukları enerji tüketiminin ortaya çıkarmış oldukları sonuçları araştırmak amacıyla Amerika Birleşik Devletleri’nde bir meclis oturumu tertip edilmesi için hazırlanıyor. Hakikaten de Enerji ve Ticaret komitesinin gözetim ve soru sorma alt komitesi, meclis komitesine göre 20 Ocak Perşembe günü konuyla alakalı bir kamuya açık oturum gerçekleştirecek. Alınan bilgilere göre Enerji ve Ticaret komitesinin soruşturma ve alt komitesi, 20 Ocak 2022 Perşembe günü saat 10.30’da yüz yüze ve uzaktan katılımı içeren bir karma duruşma şeklinde toplantı gerçekleştirecek.

Kripto Paralar, ABD‘de Hangi Başlık Altında Ele Alınacak?

Soruşturma, ‘kripto para biriminin temizlenmesi, Blockchainlerin enerji etkileri’ başlığı altında yapılacak nokta özellikle de alt komite, gelecek zaman dilimi içerisinde çevresel zararlar ile kaygılar oluşturabilecekleri öncülüyle Blockchainlerin enerji tüketimi ile ilgili bilgi edinme hususuna önem veriyor.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP