DOLAR

32,5907

0.22%
EURO

34,7900

0.35%
ALTIN(gr)

2.413,19

-0,79%
BİST 100

%
Türkiye’de Alternatif Bank İsmi İle Faaliyet Gösteren O Ülkenin Ünlü Bankasından Türkiye Yorumu
  • Finans 365
  • Kripto Paralar
  • Türkiye’de Alternatif Bank İsmi İle Faaliyet Gösteren O Ülkenin Ünlü Bankasından Türkiye Yorumu

Türkiye’de Alternatif Bank İsmi İle Faaliyet Gösteren O Ülkenin Ünlü Bankasından Türkiye Yorumu

Türkiye'de Alternatif Bank ismi ile faaliyet gösteren Katarlı Commercial Bank’ın CEO’su Joseph Abraham, Türk lirasındaki yoğun oynaklık durumunun yaşanması sebebiyle bankanın 275 milyon dolarlık bir zarara uğradığını fakat Türkiye operasyonlarını sonlandırma gibi bir durumun ise şimdilik söz konusu olmadığını açıkladı.

ABONE OL
6 Şubat 2022 03:16
Türkiye’de Alternatif Bank İsmi İle Faaliyet Gösteren O Ülkenin Ünlü Bankasından Türkiye Yorumu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Alternatif Bank sahibi Katarlı Commercial Bank’ın (CBO) Grup CEO’su Joseph Abraham, bugün ABD merkezli ekonomi kanalı Bloomberg TV’ye vermiş olduğu bir rröportajda bankanın Türkiye‘deki yatırımlarından dolayı yaklaşık olarak 1 milyar Katar riyali yani yaklaşık olarak 273 milyon dolar zarara uğradığını ifade etti. Abraham, bu etkiyi sindirmek çok zor olacak dedi.

Türk bankaları, enflasyon ile Türk lirasının değer kaybı yaşaması sebebiyle yapısında değişik problemler yaşadığını Katar menşeili bankanın ise bundan zarar gören kurumlardan biri haline geldi.

Şimdilik Elden Çıkarma Söz Konusu Değil

Fakat ünlü bankanın CEO’su, yapmış olduğu açıklamada çeşitli zorluklara rağmen, elden çıkarmanın kesinlikle söz konusu olmadığını dile getirdi. Diğer taraftan böyle bir ortamda döviz riskli yönetmenin yine aynı şekilde çok zor olacağını söyledi.

Abraham, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın savunduğu faiz indirimlerinin ekonomiyi canlandırmada başarılı olsun ya da olmasın oynaklığın halen devam ettiğini ve orada olacağını söylediği, Bu sebeple de beklenti ile idare etmenin gerekliliğine vurgu yaptı.

Hisselerde Yüzde 7 Oranında Düşüş

Tam da konuyla alakalı bir bilgi vermekte fayda olacaktır ki banka hisseleri ise perşembe günü  Doha Borsasında yüzde 7 oranında değer kaybı yaşadı.

CBQ, 2016 senesinde Alternatif Bank anonim şirketin hisselerinin tamamını satın alarak Türkiye pazarındaki varlığını genişletme kararı alınmıştı. O günden itibaren banka, büyüme planlarını desteklemek amacıyla pek çok kez sermaye artırımı yöntemine de başvurdu.

Satın Alma Ve Birleşme İsteği Yok

Ünlü bankanın CEO’su Joseph Abraham, bankanın gerektiği takdirde çok daha fazla sermaye koymaya hazır olduğunu fakat bu ortamda herhangi bir satın alma ya da birleşme durumunun söz konusu olmadığını, böyle gayretleri peşinde koşmaya istekli olmadığını söyledi.

Joseph Abraham, diğer taraftan Katar hükümetinin güçlü parasal pozisyonu başta olmak üzere 2022 senesi içerisinde Katar Dünya kupası ve ülkenin sıvılaştırılmış doğalgaz üretime kapasitesinde süren genişleme dikkate alındığında bankanın 2022 senesi içerisindeki performansı hususunda iyimser olduğunu dile getirdi.

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP