DOLAR

32,5738

0.16%
EURO

34,8948

0.63%
ALTIN(gr)

2.435,56

0,13%
BİST 100

%
Amerikan Merkez Bankası’ndan (FED),Dijital Para Birimi Raporu

Amerikan Merkez Bankası’ndan (FED),Dijital Para Birimi Raporu

Amerikan Merkez Bankası (FED), Merkez Bankası dijital para birimini çıkarmanın potansiyel avantajları ile risk faktörlerine yönelik bir rapor kaleme aldı.

ABONE OL
6 Şubat 2022 03:21
Amerikan Merkez Bankası’ndan (FED),Dijital Para Birimi Raporu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Amerikan Merkez Bankası FED tarafından yapılan açıklamada, yönetim kurulunun potansiyel bir Merkez Bankası dijital para biriminin faydaları ile dezavantajlarını analiz eden bir rapor yayınladı duyurdu. Kamuoyundan fikir talep edildiğini dile getiren açıklamada, söz konusu raporun ise Merkez Bankası dijital para biriminin güvenli ve etkili yurt için ödeme sistemini realize edip etmeyeceğine ve nasıl iyileştirileceğini yönelik tartışmanın ilk adımı şeklinde olduğunu kaydetti.

Açıklamada ise raporun herhangi bir politika neticesini desteklemediği de açıklandı.

Raporda aynı zamanda geri ödeme sisteminin var olan durumunun özet halinin ele alındığı belirtilen açıklamada sabitkoinler (stablecoin) ile diğer kripto para birimleri de dahil olmak üzere değişik dijital varlık çeşitlerinin ele alındığı açıklandı.

Raporda aynı zamanda fikirlerine yer verilen Amerikan Merkez Bankası FED başkanı Jerome Powell,

ABD‘de bir Merkez Bankası dijital para biriminin olumlu ve olumsuz yönlerini incelerken halk, seçilmiş temsilciler ve çeşitli paydaşlarla etkileşim kurmayı dört gözle bekliyoruz.”

Dedi.

Diğer taraftan Amerikan Merkez Bankası, uzun zamandır sabırsızlıkla beklenen ‘para ve ödemeler: dijital dönüşüm ve ABD doları’ başlıklı raporu da aynı şekilde Amerikan kamuoyu ile paylaştı. Herhangi bir politika tavsiyesini durumlarda raporda aynı zamanda ABD dolarının numarasını bir dijital versiyonunu meydana getirmenin, ödemeleri hızlandırabilecek ve aynı şekilde ödeme teknolojisi geliştikçe hane halklarının güvenli bir seçenek sunabileceklerini, diğer taraftan finansal istikrara risk faktörlerini de beraberinde getirebileceği dile getirildi.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP