DOLAR

32,2962

0.05%
EURO

35,0467

-0.13%
ALTIN(gr)

2.478,64

0,52%
BİST 100

%
Kredi Kartı CVV Kodu Nedir? CVV Kodu Nerede Yazar?

Kredi Kartı CVV Kodu Nedir? CVV Kodu Nerede Yazar?

ABONE OL
10 Ocak 2023 19:23
Kredi Kartı CVV Kodu Nedir? CVV Kodu Nerede Yazar?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hepimizin adını duymuş olduğu kredi kartı CVV kodu nedir? “Card Validation Value” kısaltması olarak kullanılan CVV, kart güvenlik kodu olarak bilinmektedir. 2001 yılından bu yana kullanılan bu kod kart sahipliğinin ispatlanması amacı ile kullanılmaktadır. Böylece kart numaranızı bilen herhangi birinin harcama yapmasının önüne geçilmiş olunmaktadır.

CVV Kodu Ne İşe Yarar?

Kart güvenlik kodu olarak bilinen CVV kodu ne işe yarar? Bu kod, karta özel olarak tanımlanmaktadır. Dolayısıyla kod yalnızca kartın sahibi tarafından bilinebilir. Başka birinin bu kodu bilebilmesi mümkün değildir. Böylece başka birinin kart numarası üzerinden yapabileceği harcamalar engellenebilmektedir.

CVV Kodu Nerede Yazar?

Kart güvenlik kodları her bir kart için ayrı olarak tanımlanmaktadır. Peki CVV kodu nerede yazar? Bu kodu alabilmek için bir şey yapmanıza gerek yoktur. Güvenlik kodları çoğunlukla kartların arka bölümünde yer almaktadır. Elinizdeki kartın arkasını inceleyerek CVV kodunu öğrenebilmeniz mümkündür. Güvenlik kodları CVC ya da CID gibi farklı olarak da isimlendirilebilir.

CVV Kodu ile CVC Kodunun Farkı Nedir?

Temel olarak CVV ile CVC kodlarının herhangi bir farkı yoktur. Her ikisi de kart güvenlik kodu olarak karşımıza çıkmaktadır. Farklı kart şirketleri bu kodun ismini farklı şekilde ele alabilmektedir. Bu nedenle CVV yerine CVC kodu olarak da karşınıza çıkabilir. Her ikisi de aynı amaç için kullanılır.

CVV Kodu ile CVV2 Kodunun Farkı Nedir?

CVV kodunun yanı sıra CVV2 kodu da merak edilmektedir. Bu kodlar da tıpkı CVC kodunda olduğu gibi aynı işleve sahiptir. Kartınızın arkasında CVV2 kodu olarak görüyorsanız her iki kodun da aynı amaçla kullanıldığını unutmamalısınız. Bu kodlar çoğunlukla 3 hanelidir.

Alışverişlerde Kredi Kartı Kodunun Önemi Nedir?

Kredi kartı kodlarının temel işlevi alışverişin güvenliğini sağlamaktır. Eğer kişi kartın sahibi değilse yalnızca kart numarasını bilmesi durumunda kart üzerinden harcama yapamaz. Bunun için CVV kodunu bilmesi gerekmektedir. Peki kredi kartı CVV kodu nedir? Temel olarak CVV kodu kartın güvenlik kodu olarak güvenli alışveriş yapılmasını sağlar.

finans365.com özel haber

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP