DOLAR

32,2053

-0.22%
EURO

35,1156

-0.22%
ALTIN(gr)

2.498,17

1,32%
BİST 100

%
Hisseli Tapu Nasıl Tek Tapu Olur? Hisseli Tapu Haciz Sorunu Nedir?
  • Finans 365
  • Gündem
  • Hisseli Tapu Nasıl Tek Tapu Olur? Hisseli Tapu Haciz Sorunu Nedir?

Hisseli Tapu Nasıl Tek Tapu Olur? Hisseli Tapu Haciz Sorunu Nedir?

ABONE OL
28 Ocak 2023 19:32
Hisseli Tapu Nasıl Tek Tapu Olur? Hisseli Tapu Haciz Sorunu Nedir?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tapu, bir gayrimenkulün gerçek ve yasal sahiplerini tanımlayan yasal olarak bağlayıcı bir belgedir. Bir arazi, ev veya başka bir gayrimenkul parçasının tek bir sahibi veya birden fazla ortağı olabilir. Bu durumda, “ortak mülkiyet” ve “ortak tapu” terimleri kullanılır. Ortak tapuya genellikle kişinin ölümü üzerine mirasçılarının bu malın “ortak maliki” olması nedeniyle rastlanır. Ölen kişi artık tapunun tek sahibi olarak mevcut değildir.

Bunun yerine, yasal olarak birden fazla varis bu mülkte “hisseli tapuya” sahip olur. Bu durumda çözülmesi gereken husus, hisse tapunun tek tapuya birleştirilmesi talebinde bulunulduğu zaman nasıl hareket edileceğidir. Yasal gerekliliklere göre, çeşitli seçenekler mevcuttur.

Gayrimenkulde hisse sahibi olan herkes hisselerinin tamamını üçüncü kişilere satarak tapuyu devreder. Bu durumda tapu yeni sahibine ait olacaktır. Taşınmazın hissedarları hisselerini birbirlerine satarak tapuda devrederler; sonuç olarak, hisselerinin tamamını satan hissedar, tapu sahibi olmuş olur.

Hisseli Tapu Haciz Sorunu Nedir?

Hisseli tapunun haciz işlemi en can alıcı ve önemli konulardan biridir. Diğer paydaşlardan birinin haciz işlemi, paydaşların mülklerinin tehlikede olup olmadığını merak etmesine neden olur. Borçtan doğan ortak tapular hacize neden olur. Bunun önünde herhangi bir yasal engel bulunmamaktadır. Diğer bir deyişle, bir ortak hisseli tapulara her zaman haciz sorunuyla karşılaşabilir. Hissedarın borcu icra dairesinde ihtiyacı karşılanmaktadır. Bu talep neticesinde mevcut taşınmazın tapularına haciz konulmuş olur.

finans365.com özel içerik

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP