DOLAR

32,7878

1.53%
EURO

35,1602

0.53%
ALTIN(gr)

2.456,52

2,76%
BİST 100

%
30 yıllık tapu bozulur mu?

30 yıllık tapu bozulur mu?

ABONE OL
13 Mart 2023 21:14
30 yıllık tapu bozulur mu?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

30 yıllık bir tapunun bozulup bozulamayacağına dair birçok soru vardır. Ancak, tapu üzerinde değişiklik yapılması için herhangi bir belirli zaman sınırı yoktur ve tapu iptal davası açılır.

Tapu iptal davası için herhangi bir zamanaşımı süresi veya hak düşürücü süre gibi bir neden yoktur. Tapu iptal davası, yıllar geçse bile açılabilir. Tapu iptal davası, diğer davaların aksine genellikle zaman sınırına tabi olmaz.

Tapu iptal davası, belirli durumlarda açılabilir. Bunlar arasında, muris muvazaası yani mirastan mal kaçırma, hukuki ehliyetsizlik, hile, korkutma gibi irade bozuklukları, vasiyetnamenin geçersizliği, inanç sözleşmesine dayalı olarak, kazandırıcı zamanaşımı ve zilyetlik nedeniyle, hatalı kadastro tespiti nedeniyle, vekalet görevinin kötüye kullanılması gibi sebepler yer almaktadır.

Aile içi gayrimenkul devri, aile dışından olan bir yabancıya yapılan satıştan farksızdır ve belediyelerin tapu dairelerinde gerçekleştirilir. Satış işlemi için tapunun aslı veya fotokopisi, 6 ay içinde çekilmiş bir adet fotoğraf, nüfus cüzdanının aslı ve bir adet fotokopisi, vergi borcu yoktur yazısı, ve vekalet belgesi (varsa) gerekir.

Tapu devir işlemleri noterlerden yapılabilir. 1 Ocak 2023’ten itibaren, alım ve satım işlemleri noterliklerde de yapılır.

finans365.com özel içerik

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP